Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2011. 19:14:45
MIŠETIĆ:

Punom snagom radi se na žalbi kaže Gotovinin odvjetnik

Obrana ima do 1. kolovoza rok za sastavljanje žalbenoga podneska, a nakon toga slijedi šest tjedana roka tužiteljima za njihov odgovor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (misetic-law.com)

"Odvjetnički tim radi punom snagom na žalbi i tome će se u potpunosti posvetiti. Ne želimo ništa komentirati o daljnjim koracima", kazao je za Hinu po dolasku u Zagreb odvjetnik Mišetić.

Pojasnio je kako obrana ima na raspolaganju 28 dana da podnese najavu žalbe sa žalbenim osnovama. "To ćemo predati na vrijeme", kaže Mišetić koji podsjeća da taj rok istječe 16. svibnja.

Obrana ima do 1. kolovoza rok za sastavljanje žalbenoga podneska, a nakon toga slijedi šest tjedana roka tužiteljima za njihov odgovor. Po pravilima Haaškoga suda tek tada slijedi ročište.

Haaški sud u petak je nepravomoćno osudio generale Antu Gotovinu i Mladena Markača kao sudionike udruženog zločinačkog pothvata čiji je cilj bio tijekom i nakon operacije Oluje ukloniti srpsko stanovništvo s okupiranih područja Republike Hrvatske. Generala Gotovinu osudio je na 24 godine zatvora, a generala Markača na 18. Generala Ivana Čermaka oslobodio je odgovornosti i on se u petak vratio u Hrvatsku.

17.04.2011. 19:14:45
http://metro-portal.hr/punom-snagom-radi-se-na-zalbi-kaze-gotovinin-odvjetnik/57832/