Metro-portal.hr

objavljeno 02.08.2020. 13:02:00
FESTIVALI

Pula film fesitval ima novi termin

Festival se trebao održati od 18. do 26. srpnja, ali je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom otkazan, odnosno odgođen do početka rujna

Novi termin na kraju sezone
Novi termin na kraju sezone (Arhiva)

Prema odluci Festivalskog vijeća, ovogodišnji 67. Pulski filmski festival održat će se od 29. kolovoza do 4. rujna uz poštivanje epidemioloških mjera koje u tom razdoblju budu na snazi, priopćeno je iz Pula Film Festivala.

Festival će otvoriti već prije najavljeni hrvatsko-švicarski film "Mare" redateljice Andreje Štake, koji je temeljem prijedloga hrvatskog producenta na Festivalskom vijeću, a sukladno Statutu Festivala, uvršten u natjecateljski program Hrvatskog filma, budući da je sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika u tom filmu većinsko.

Inače, festival se trebao održati od 18. do 26. srpnja, ali je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom otkazan, odnosno  odgođen do početka rujna.

U Hrvatskom programu za Zlatne Arene natjecat će se 16 filmskih naslova, od kojih pet u programu Hrvatskog filma i 11 u programu Manjinskih koprodukcija

02.08.2020. 13:02:00
http://metro-portal.hr/pula-film-fesitval-ima-novi-termin/126628/