Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2012. 14:33:00
!?@XX%&/#!

Psovanjem do uspjeha u karijeri

Psovati ne smijete na razgovoru za posao, no nakon što ste primljeni, navalite slobodno ako ste muškarac

Žene moraju uvijek paziti na rječnik
Žene moraju uvijek paziti na rječnik (Shutterstock)

Od današnjih se direktora traži da budu odlučni, beskompromisni i spremni na sve, pa su kao posljedica toga psovke postale dio komunikacije koji se ne traži, ali se i ne sankcionira, zaključak je Jeffreya Cohna u izjavi za Wall Street Journal.

Ovaj stručnjak za poslovno planiranje preporučuje da u svoju profesionalnu osobnost ugradite nekoliko pomno odabranih psovki koje ćete koristiti za smirivanje napetosti na poslu. Prema Cohnu, upotreba psovki lako može postati nečija prednost, no uz to je bitno pokazivati suosjećanje i donositi poslovne odluke koje su dobre i koje odgovaraju vlasnicima tvrtke.

Ne čudi da se s ovim zaključcima slaže vlasnik tvrtke za kamionski prijevoz, jer su vozači ionako poznati po svom živopisnom rječniku, koji kaže da jedino morate pripaziti da ih koristite umjereno, jer će u tom slučaju biti izuzetno učinkovite.

Jedino mjesto gdje morate pripaziti na izražavanje tako ispada razgovor za posao, jer se svi menadžeri u tvrtkama koje se bave zapošljavanjem slažu da je takav odabir riječi u ključnim trenucima karijere pogrešan.

Sve navedeno ipak vrijedi samo za muškarce, jer društvene norme i dalje, možda licemjerno, smatraju da takvim riječima nema mjesta u ustima žena, stoga, cure, morat ćete ipak pažljivije birati riječi.

27.05.2012. 14:33:00
http://metro-portal.hr/psovanjem-do-uspjeha-u-karijeri/71389/