Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2017. 12:01:00
SAVJETI

Psi i izleti u prirodu

Kada putujete do hotela ili odmarališta sa ljubimcem, dobro je znati gdje ćete i pravila koja tamo postoje

Kako osigurati psa na izletu
Kako osigurati psa na izletu (Arhiva)

Bilo da odemo jedno popodne, prenoćimo ili čak ostanemo dulje vremena u prirodi ako imamo psa, najvjerojatnije ćemo ga povesti sa sobom. To je pasji raj! No,trebate imati nekoliko stvari na umu.

Kada putujete do hotela ili odmarališta sa ljubimcem, dobro je znati gdje ćete i pravila koja tamo postoje. Tako možete svoj odmor provesti mirno i zabaviti se. Da li su dozvoljeni ljubimci? Koja su pravila i ograničenja? Postoje li npr.u hotelu, odmaralištu, kampu mjesta gdje pas ne smije ići - bazen, tuš?

Psi vole istraživati a svaka voda nije za njih da je popiju. Uvijek nositi flaširanu vodu sa sobom, ne samo za nas već i za njih. Uz istraživanje ide i opasnost, ako ste u prirodi uvijek možete naići i na divlje životinje - primjerice tvora ili čak medvjeda.

U slučaju da je pas slobodan, ne uvijek na uzici, osigurajte da nosi privjesak sa broj telefona na ogrlici. Mikročipiranje je i zakonski određeno, no vaš broj na ogrlici je brži način da Vam se pas vrati ukoliko se izgubi. Budite spremni, ponesite i letke sa sobom gdje stoji slika i Vaš broj ako se pas izgubi.

Uzmite sa sobom i stvari koje mislite da vam neće trebati ali se pojavi potreba - krema za sunčanje (opasno sunce je i u planinama), vestu za psa ili deku za hladne noći. Naravno, tu su i uobičajene stvari kao što su lijekovi, igračke, pokrivač koji miriše kao da je kod kuće.

Više savjeta za vaše kućne ljubimce pronađite na stranicama veterinarske ambulante Happy Vet.

Piše: Happy Vet
29.08.2017. 12:01:00
http://metro-portal.hr/psi-i-izleti-u-prirodu/107014/