Metro-portal.hr

objavljeno 06.06.2011. 09:34:01
ČEKAJU SE REZULTATI TESTOVA

Prvi slučaj zaraze 'njemačkom' E. Coli u Sloveniji?

Bolesnik kojemu su prvi testovi dijagnosticirali bakteriju escherichiju coli primljen je u utorak sa krvavim proljevom i visokom temperaturom u bolnicu u Slovenj Gradecu na sjeveru zemlje

E. coli
E. coli (Deviantart)

U Sloveniji je proteklog tjedna zabilježen slučaj bolesnika zaraženog bakterijom escherichijom coli, ali još nema potvrde da je riječ o tipu odnosno soju koji je izazvao zarazu 1.600 osoba i više od dvadeset smrtnih slučajeva, najviše u Njemačkoj, piše Hina.

Bolesnik kojemu su prvi testovi dijagnosticirali bakteriju escherichiju coli primljen je u utorak sa krvavim proljevom i visokom temperaturom u bolnicu u Slovenj Gradecu na sjeveru zemlje, ali je zbog poboljšanja zdravstvenog stanja otpušten na kućno liječenje dva dana kasnije, objavili su slovenski mediji u nedjelju.

Direktor bolnice u Slovenj Gradecu Janez Lavre izjavio je da je bolesnik cijelo vrijeme boravio u Sloveniji, tako da je isključio mogućnost da se zarazio u Njemačkoj, gdje je zabilježena većina slučajeva opasne zaraze.

Konačne rezultate testova dat će u ponedjeljak državni zavod za zaštitu zdravlja, kad će biti jasno i to je li možda riječ o bakteriji istog tipa koja je izazvala infekcije u sjevernoj Njemačkoj.

06.06.2011. 09:34:01
http://metro-portal.hr/prvi-slucaj-zaraze-njemackom-e-coli-u-sloveniji/59780/