Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2012. 14:27:00
IMA NOS?

Prvi policajac Dubaija boji se međunarodne zavjere

Izjava Dahija Kalfana, jednog od najotvorenijih sigurnosnih dužnosnika u UAE, uslijedila je nakon što je od travnja u Emiratima uhićeno najmanje 20 disidenata

Hoće li doći do pobuna u Zaljevu?
Hoće li doći do pobuna u Zaljevu? (Arhiva)

Šef policije u Dubaiju upozorio je na navodnu međunarodnu zavjeru čiji je cilj svrgnuti vlade zaljevskih država, kazavši kako regija mora biti spremna na sve vrste prijetnji koje dolaze od islamskih disidenata, uključujući Siriju i Iran.

Izjava Dahija Kalfana, jednog od najotvorenijih sigurnosnih dužnosnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, uslijedila je nakon što je od travnja u UAE uhićeno najmanje 20 disidenata. Informacije o tome su dobivene od rodbine uhićenih i aktivista.

"Postoji međunarodna zavjera protiv zaljevskih zemalja i općenito protiv arapskih zemalja...", rekao je Kalfan novinarima. "Što smo mi bogatiji i što više sredstava polažemo u banke u zapadnim zemljama, veća je i zavjera koja se sprema protiv naših zemalja... Braća i njihove vlade u Damasku i u sjevernoj Africi moraju znati da je Perzijski zaljev predstavlja crvenu liniju, ne samo za Iran, već i za Muslimansku braću".

Većina uhićenih od travnja islamisti su, a uhićeni su zbog zabrinutosti da bi ih Muslimanska braća u ostalim arapskim državama, poput primjerice Egipta, mogla potaknuti na pobune.

Prošloga tjedna su dužnosnici UAE objavili da vlasti istražuju skupinu povezanu s inozemstvom koja planira "zločine protiv državne sigurnosti".

"Nemam saznanja da je velik broj pripadnika Muslimanske braće u zemljama Zaljeva. Moramo biti spremni i na oprezu jer što ove skupine postaju veće, to je i veća vjerojatnost za nevolje", kazao je Kalfan.

26.07.2012. 14:27:00
http://metro-portal.hr/prvi-policajac-dubaija-boji-se-medjunarodne-zavjere/72875/