Metro-portal.hr

objavljeno 28.06.2011. 10:26:00
NAKI'O

Prvi pas na svijetu sa bioničkim šapama

Psu Naki'ou morali su kao štencu amputirati sve četiri šape zbog toga što su ostale zarobljene u zaleđenom jezeru

Fotografija vijesti

Priča o psu Naki'o jedna je od onih koje nikada neće doći na naslovnicu dnevnih novina, portala i časopisa, ali nam je svejedno teško ne pomisliti kako je svijet zbog ovakvih vijesti ipak malo bolje mjesto nego što smo mislili.

Dok je još bio štene staro tek pet tjedana, Naki'o je, napušten od svojih vlasnika, odlutao na zaleđeno jezero i u tom su mu trenutku šape ostale zarobljene u ledenoj vodi. Iako je na vrijeme primjećen i spašen od strane aktivista za zaštitu životinja, njegovim šapama nije bilo spasa i veterinari su mu morali amputirati sve četiri zbog ozeblina.

Veterinarska tehničarka iz skloništa za životinje u kojem je Naki'o bio smješten prikupila je novac za dvije proteze, koje je Naki'o toliko dobro prihvatio da mu je tvrtka od koje su proteze kupljene odlučila pokloniti još dvije.

„Ne samo da Naki'o danas može trčati s drugim psima za loptom, već ih redovito i pobjeđuje" rekla je Christine Tomlinson, veterinarska tehničarka.

Predsjednik tvrtke koja je darovala Naki'ou dvije proteze, Martin Kaufman rekao je kako su u tvrtki bili oduševljeni njegovim entuzijazmom i željom za životom.

„Za razliku od ljudskih pacijenata, životinje nikad ne žale same sebe" zaključuje Kaufman.

28.06.2011. 10:26:00
http://metro-portal.hr/prvi-pas-na-svijetu-sa-bionickim-sapama/60672/