Metro-portal.hr

objavljeno 18.11.2020. 18:58:00
GLAZBA

Prvi ovosezonski koncert ciklusa Vivat academia - Vivat violoncello

Nakon duge pauze najavljujemo prvi ovosezonski koncert ciklusa Vivat academia, Vivat violoncello koji ne smijete propustiti

Vivat violoncello
Vivat violoncello (Arhiva)

Violončelist Branimir Pustički okupio je svoje studente i oformio ansambl s kojim će održati koncert naslovljen Vivat violoncello! Ansambl violončela uz Pustičkog čine Lucija Pejković, Tonko Marković, Lana-Lucija Horvatić, Ana Majer, Lucija Mušac, Janko Franković te Karla Kostović.

Mlade glazbenice i glazbenici na pozornicu Koncertne dvorane Blagoje Bersa izaći će u srijedu, 25. studenog 2020. godine u 19.30, a zagrebačkoj će publici predstaviti skladbe Mozarta, Boccherinija, Rossinija, Fauréa, Čajkovskog, Sibeliusa i Bartóka u izvedbi osam violončela.

Ansambli sastavljeni od više violončela svojim unikatnim zvukom plijene pažnju publike od 1972. godine kada je osnovan ansambl 12 violončela Berlinske filharmonije. Cellomania, sjajan projekt iz 1991. godine profesora emeritusa Valtera Dešpalja, popularizirao je zbor violončela u Hrvatskoj i pobudio želju u mladim violončelistima za sudjelovanjem u takvom sastavu. Cellomaniju je njen osnivač opisao kao ...jedno fino stanje duha i uha kad se mladi violončelisti okupljaju u većem broju i predaju zadovoljstvu zajedničkog muziciranja i druženja... Veliki opseg registra instrumenta, kao i ugodan timbar pogodno su tlo za zajedničko komorno muziciranje, a zbog svojih mnogih umjetničkih i pedagoških mogućnosti i za glazbeni i tehnički napredak svakog člana ansambla.

Ulaznice su u prodaji na portalu Ulaznice.hr, na ovlaštenim prodajnim mjestima te na blagajni dvorane dva sata prije početka koncerta, a drago nam je najaviti kako će se za sve zainteresirane koji nisu u mogućnosti poslušati koncert u Bersi organizirati prijenos uživo na YouTube kanalu Muzičke akademije!

18.11.2020. 18:58:00
http://metro-portal.hr/prvi-ovosezonski-koncert-ciklusa-vivat-academia-vivat-violoncello/128722/