Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2011. 04:33:00
FESTIVAL

Prvi izvođači na Atlantis Festivalu

Petu godinu za redom Atlantis raste, tako da ove godine traje punih pet dana

Atlantis festival 2011.
Atlantis festival 2011. (Atlantis festival)

Imena prvih izvođača i datumi događanja ovogodišnjeg Atlantis Festivala su tu - pripremite se! Petu godinu za redom Atlantis raste, tako da ove godine traje punih pet dana, od 19. do 24. srpnja.

Ljubitelji dobre glazbe već su upoznati s imenom Atlantis Festival, koji je Split stavio na mapu festivalskih događaja ljetne sezone, epicentra zabave i opuštanja. Usljedile su nominacije (European Festival Awards - Best Small Festival), ali i nagrade (VIDI WEB TOP 100 - Najbolji web u kategoriji "zabava, moda i glazba"). Ovo godine vas očekuje niz odličnih izvođača, a pogledajmo tko su prvo dvoje koji nam dolaze:

UFFIE (FRA/USA)

Super djevojka Uffie donosi kombinaciju razigranosti uz decentu dozu suzdržanosti na nastupima, a njezini opaki tekstovi popraćeni staro-školskim elektronskim beatovima asociraju na veteranke Salt 'N' Pepa. Rođena na Floridi, ova amerikanka se selila po svijetu da bi se u petnaestoj godini nastanila u Parizu, gradu koji je danas njezino sjedište, i čijom underground scenom vlada. Glazbenu karijeru započinje preko druženja sa DJ Feadzom, a prve audio radove objavljuje na MySpaceu 2005. godine. Godinu kasnije, singl Pop The Glock/Ready to Uff  postaje hit podzemlja, što je uhvatilo i pažnju prominentne izdavačke kuće Ed Banger, a to Uffie donosi jaču distribuciju i veću popularnost. Radila je sa imenima poput Mr Oizo, koji je i remiksirao navedeni singl, a pojavljuje se i na hvaljenom albumu Justice, Cross, na pjesmi Tthhee Ppaarrttyy. 2010. izdaje debitantski LP Sex Dreams and Denim Jeans, koji vodeći britanski glazbeni fanzin Drowned in Sound stavlja na listu najboljih albuma godine. Na singlu ADD SUV, koji kroz satiru opisuje repersku opsjednutost skupim autima, Uffie surađuje sa superzvijezdom Pharrelom Williamsom. Uffie nije samo glazbenica, već i modni dizajner, te ima vlastitu liniju robe za Diesel.

GOLD PANDA (UK)

Jedan od najzanimljivijih likova u elektronskoj glazbi danas, Gold Panda je istinski građanin svijeta. Godinama je putovao, neko vrijeme živio u Japanu, radio u LP shopovima i 'dućanima za odrasle', skupio hrpu ploča i stvorio bogatu audio biblioteku, te nakon brojnih avantura uskočio u glazbenu produkciju. Njegovi remiksi počeli su se 2009. isticati na eminetnim glazbenim blogovima, te je ubrzo pod pojasom imao remikse za imena kao što su Bloc Party i Simian Mobile Disco. U glazbeni svijet se definitivno probio  singlom 'Quitters Raga', a 2010. izdaje EP pod nazivom 'You', za izdavačku kuću Ghostly International. Pohvale kritike nije trebalo dugo čekati  jer je Guardian proglasio njegov prvi album "Lucky Shiner", najboljim debi albumom 2010. godine. Gold Panda dolazi na Atlantis Festival uz potporu British Councila koji promiče suvremenu britansku glazbu radijskim programom The Selector.

Gdje su karte?

Prodaja karata je krenula! Do petka, 20. svibnja, imate priliku ugrabiti 'Early Bird Special' na Eventimu, dakle dvodnevna ulaznica po cijeni od 100 kuna. Nakon toga, inflacija - karte postaju skuplje, zato požurite! Tu je i nagradna igra u kojoj možete osvojiti karte, uključite se i sudjelujte, to bar ništa ne košta. Da biste osvojili kartu, trebate pogoditi sljedeće izvođače Atlantis Festivala na njihovoj Facebook fan stranici.

19.05.2011. 04:33:00
http://metro-portal.hr/prvi-izvodjaci-na-atlantis-festivalu/59020/