Metro-portal.hr

objavljeno 28.01.2022. 08:00:00
COOL

Prvi hrvatski tečaj programiranja u Flutteru

Program edukacije domaće tvrtke Infinum ovog proljeća nudi novi tečaj izrade aplikacija u sve popularnijoj tehnologiji Flutter uz koju nije potrebno odvojeno programiranje za sustave Android i iOS

Naučite Flutter!
Naučite Flutter! (Arhiva)

Proljetno izdanje besplatne edukacije za programere Infinum Academy donosi novost na hrvatskoj tehnološkoj sceni - tečaj izrade višeplatformskih aplikacija u tehnologiji Flutter. Uspješan dugoročni projekt edukacije koji je pokrenula domaća IT tvrtka Infinum u svom nadolazećem izdanju polaznicima će omogućiti stjecanje potrebnih znanja za stvaranje aplikacije koja će funkcionirati i izgledati sjajno u svim operativnim sustavima.

Prvi put se Infinum Academy održava u proljeće, a novost je i ta da su prijave, osim studentima, otvorene i svima ostalima koji imaju osnovno predznanje, a žele u portfolio dodati znanje nove tehnologije. Dobrodošli su svi oni koji žele promijeniti karijeru ili usavršiti svoje osnovno znanje o programiranju, jedini je uvjet proći prijemni ispit.

Flutter je tehnologija koja se pojavila relativno nedavno i već postala izrazito tražena i popularna. Radi se o načinu programiranja koji je prilagođen svim platformama te omogućuje stvaranje aplikacija za sustave Android i iOS istovremeno, što smanjuje vrijeme potrebno za razvoj i donosi brojne druge prednosti. Flutter je sve traženiji na tržištu, a samim time povećala se i potražnja za stručnjacima u ovom području.

"Radi se o sustavu koji najbrže dolazi do tržišta, a radi na principu 'napiši jednom, plasiraj svugdje'. Dovoljno je napisati jedan kod koji onda možete koristiti na bilo kojoj platformi - iOSu, Linuxu, Androidu... S obzirom na sve veću popularnost Fluttera, odlučili smo pokrenuti edukaciju kako bi se što više programera upoznalo s ovim principom rada, a posebno smo ponosni što je to prvi ovakav program na našim prostorima", rekao je Josip Krnjić, glavni Flutter inženjer u Infinumu, koji s Vlahom Polutom vodi edukacije.

Program počinje 9. ožujka i traje do 6. travnja. Predavanja se održavaju dva puta tjedno po dva sata, mentori su polaznicima uvijek na raspolaganju, a većina se vremena posvećuje praktičnim zadacima. Edukacija je besplatna i svim je polaznicima osigurana potrebna oprema, no zbog velikog interesa uveden je prijemni ispit kojim se provjerava predznanje.

Osim za Flutter, otvorene su i prijave za .NET edukaciju, a obje će se održavati istovremeno u Zagrebu i Podgorici.

Infinum Academy na glasu je kao prestižan faktor edukacije u IT zajednici, čiju je kvalitetu prepoznao i LinkedIn i dodijelio joj status učilišta na svojim stranicama. O interesu dovoljno govori podatak da se dosad za programe Infinum Academyja prijavilo više od 2.000 ljudi, a većina onih koji su prošli edukacije kasnije su se zaposlili, bilo u Infinumu, bilo u drugim IT tvrtkama.

Program su pokrenuli stručnjaci iz Infinuma prije šest godina kako bi pokušali smanjiti jaz između teorije i prakse programiranja, što se itekako primijeti nakon što studenti izađu s fakulteta. Kroz programe edukacija, u kojima su predavači vrhunski stručnjaci iz vodeće domaće tvrtke za dizajn i razvoj digitalnih proizvoda, dosad je prošlo 347 polaznika, od kojih je više od 80 svoju karijeru nastavilo u ovoj tvrtki, a čak 50 posto svih dizajnera u Infinumu bili su polaznici njihovih besplatnih edukacija i programa.

Prijave za besplatne edukacije Infinum Academyja otvorene su do 13. veljače, a prijaviti se može na službenim stranicama.

28.01.2022. 08:00:00
http://metro-portal.hr/prvi-hrvatski-tecaj-programiranja-u-flutteru/136219/