Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2012. 20:40:00
PARTIJANA

Prvi dan Hideout festivala premašio sva očekivanja domaćina!

Rasprodane su sve festivalske ulaznice za najveći festival elektronske glazbe na Jadranu, a u prodaji su ostale još samo dnevne ulaznice za subotu i nedjelju!

Već je prvi dan Hideouta bio fantastičan
Već je prvi dan Hideouta bio fantastičan (Goran Telak)

Više od deset tisuća mladih ljudi mahom iz Velike Britanije okupiralo je jučer plažu Zrće na prvom danu Hideout festivala, najvećeg festivala elektronske glazbe na Jadranu. Nevjerovatna energija isijavala je sa sve četiri festivalske pozornice u klubovima Papaya, Aquarius i Kalypso od 14 sati popodne sve do 6 sati ujutro. Dok su tisuće plesale na glazbu velikana elektronske glazbe poput Benge, Sub Focusa, Cariboua i Four Teta iznad njih su oni hrabriji neprestano skakali bungee jumpom.

Zagrijavanje za ovaj veliki glazbeni spektakl započelo je već u srijedu i četvrtak na idiličnoj plaži Zrće.Uz standardne vizure klubova i bijelog žala organizatori su na najpoznatijoj jadranskoj plaži dodali svoj tipični britanski festivalski 'štih' uz velike festivalske zastave, indijanske šatore, chill-out prostor i odličan light show.

Festivalske ulaznice rasprodane su i za zemlje bivše Jugoslavije, a u prodaji su ostale još samo dnevne ulaznice za subotu i nedjelju. Sudeći po brojkama koje premašuju sva očekivanja domaćina, Zrće, a i Hrvatska sada se zaista mogu staviti uz bok svjetskim party destinacijama poput Ibize, Miamia, Mykonosa i Australije.

Na Hideout festivalu angažirano je preko 800 radnika i volontera, mahom Hrvata što britanski organizatori sa zadovoljstvom ističu.Također zapanjuje činjenica da je broj turista u Novalji veći za 20 posto u odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme, a najbliži slobodan krevet je moguće naći tek u Zadru.

Kako bi se zahvalio na dobrobiti koju donose Novalji i cijelom otoku Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje, susreo se jučer ujutro s organizatorima festivala i novinarima iz uglednih svjetskih medija poput časopisa The Sun, Soundwall, Village Voice, Mixmag koji su u velikom broju stigli u Novalju kako bi pratili Hideout festival.

Današnji, drugi službeni dan festivala obilježit će popularni dnevni pool partyji od 14 do 20 sati, boat partyji te noćni dio programa u kojem se ističu velika imena poput Jamie Jonesa, Annie Mac, Scube, Shy FXa, Loco Dicea, Maye Jane Coles i mnogih drugih.

Pratite sve novosti na službenom Hideout ExYu Facebooku i Hideout ExYu Twitteru jer se sprema još mnogo iznenađenja u narednim danima.

www.hideoutfestival.com

30.06.2012. 20:40:00
http://metro-portal.hr/prvi-dan-hideout-festivala-premasio-sva-ocekivanja-domacina/72316/