Metro-portal.hr

objavljeno 19.02.2008. 18:59:33
NJEGA LICA

Prva pomoć

Od brzih rješenja do intenzivne njege, nudimo vam plan rješavanja svih problema i opasnosti s kojima se susreće vaša koža

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MEX)

Mrlje na koži i neujednačen ten

Mrlje mogu nastati kao posljedica izlaganja suncu, korištenja kontracepcije ili trudnoće, kada se melanin počne nepredvidljivo pojavljivati. Podloga pomaže u prikrivanju tih nedostataka na koži, ali dobro je i napraviti piling lica. Rješenje je u uporabi krema za njegu kože koje sadrže lakše sastojke koji pomažu da pigment izblijedi kroz neko vrijeme.

Natečene oči

Vrećice ispod očiju najčešće se javljaju ujutro. Najbolje rješenje za taj problem su vjerovali ili ne ploške svježih krastavaca koje se stave na oči. Krastavci će doslovno upiti višak vode. Dobro je i korektorom prikriti podočnjake, no nemojte pretjerati. Prvo nanesite kremu oko očiju kako biste smirili kožu, a potom korektor ispod oka, sve do trepavica i unutarnjeg kuta oka. Nakon toga je najbolje nanijeti puder i prozračno sjenilo. Također možete korisiti preparate poput seruma s peptidima koji pomažu u smanjivanju otečenosti. Ako koristite kreme na bazi retinola, one će vrećice ispod očiju učiniti manje vidljivima.

Tamni krugovi

Pažljivo odabran korektor ultimativno je oružje u borbi protiv tamnih krugova. Bilo da je riječ o genetici ( maslinasta i tamna koža sklonija je tamnijem pigmentu ispod očiju) ili je pak simptom dermatitisa, ekcema ili previše neprospavanih noći. Kada pronađete pravi korektor, vaše lice izgledat će puno svjetlije i odmornije. Trik kod prikrivanja korektorom je pripremiti svoju kožu. Treba navlažiti odgovarajućom kremom i dobro je utrljati na područje oko očiju, no ne na kapke, te pustiti da se upije prije no što nanesete korektor vrhovima prstiju.

Crvenilo kože

Blijeda koža sklona je crvenilu više nego ona tamnija, iako čak srednje svijetli i maslinasti ten može imati taj problem. Osnova problema može biti u hormonalnim promjenama, stresu, konzumiranju začinjene hrane ili alkohola. Najbrže rješenje je prekriti crvenilo. Žućkasto tonirana nijansa u nekim kremama najbolje pomaže u smanjivanju crvenila. Nakon nanošenja kreme, vidljiva područja prekrijte puderom i malom četkicom. Investirajte u proizvode za njegu lica i izbjegavajte moguće uzročnike crvenila poput začina i alkohola.

Koža koja se ljušti

Kraći put do nježnije i glađe kože lica korištenje je maski i pilinga. Nježno trljajući kožu otklanjate mrtvu površinu kože. Za glatku kožu, piling napravite večer prije izlaska i uvijek koristite vlažnu kremu sa zaštitnim faktorom kako bi zaštitili kožu od daljnjeg oštećenja.

Tanke usnice

Olovku za usta nanesite po cijelim usnama kako biste stvorili osnovu, a zatim nanesite sjajilo koje se slaže s bojom olovke. Nakon toga slobodno nanesite malo olovke koja u sebi ima shimmer. 

MALI SAVJETI
Korištenje maski i pilinga je kraći put do nježnije i glatke kože lica. Nježno trljajući kožu otklanjate površinu mrtve kože. Nakon toga je najbolje nanijeti vlažnu kremu koja će vaše lice štititi od pretjeranog ljuštenja i isušivanja.

Piše: Livia Čveljo
19.02.2008. 18:59:33
http://metro-portal.hr/prva-pomoc-lice/3199/