Metro-portal.hr

objavljeno 25.07.2008. 03:46:23

Prva beba iz epruvete slavi trideseti rođendan

Fotografija vijesti

Prije punih trideset godina, rođenje Louise Brown, prve bebe začete in vitro oplodnjom, bila je vijest koja je odjeknula širom svijeta, a ovog 25. srpnja njezin trideseti rođendan je vijest koja je ponovno zauzela pozornost svjetskih medija.

Loiuse Brown danas je majka 18-omjesečnog djeteta i sve što je željela ovom prilikom bilo je da njezin rođendan prođe bez velike pompe. Brown živi u Bristolu s mužem Wesleyjem Mullinderom i sinom Cameronom i radi kao administratorica. Njezinim rođenjem stvorena je nada za milijune parova koji dotad nisu mogli dobiti dijete.

- Ne razmišljam o proslavi rođendana, premda sam svjesna da je moje začeće bilo specifično.Jednostavno nastavljam dalje kao da je to nešto sasvim normalno. Možda izađem s prijateljima ili na ručak s obitelji - rekla je Louise uoči rođendana, dodavši da očekuje tihu proslavu. Roditelji prve bebe začete izvan maternice, Lesley i John, devet su godina bezuspješno pokušavali dobiti dijete.

Louisei su za neobičan način njezina začeća rekli malo prije nego što je pošla u školu, a i njezina četiri godine mlađa sestra Natalie začeta je ‘u epruveti’, i to kao četrdeseta takva beba na svijetu. (METRO)

25.07.2008. 03:46:23
http://metro-portal.hr/prva-beba-iz-epruvete-slavi-trideseti-rodjendan/10192/