Metro-portal.hr

objavljeno 10.12.2009. 13:18:21
krug za trg

Prosvjeduje se za preimenovanje Trga maršala Tita

Prosvjednici su uz transparente nosili slike žrtava komunizma i, kako ističu, "komunističke diktature"

(Goran Mehkek/Cropix)

Građanska inicijativa Krug za trg koja se zauzima za promjenu imena Trga maršala Tita u Kazališni trg, organizirala je danas prosvjedno okupljanje svojih pristaša na zapadnoj strani tog trga.

Prema riječima Maje Runje iz Građanske inicijative, na prosvjedu organiziranu na Međunarodni dan ljudskih prava nisu predviđeni niti govori niti obraćanje javnosti, već su prosvjednici, njih oko tri stotine po novinarskim procjenama, nosili hrvatske zastave i transparente protiv maršala Tita i komunizma uopće.

Prosvjednici su nosili i slike žrtava komunizma i, kako ističu, "komunističke diktature", a na prosvjedu nije bilo izgreda.

Građanska inicijativa Krug za trg pozvala je na još jedno okupljanje s upaljenim svijećama na isti dan za tjedan dana u 18 sati, također na zapadnoj strani Trga maršala Tita.

Iz Građanske inicijative su najavili velik prosvjed u proljeće iduće godine, a do tada će, kako ističu, održavati male prosvjedne skupove na kojima traže preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg. (hina/metro-portal)

10.12.2009. 13:18:21
http://metro-portal.hr/prosvjeduje-se-za-preimenovanje-trga-marsala-tita/28276/