Metro-portal.hr

objavljeno 29.01.2012. 16:38:00
OCCUPY

Prosvjednici pokvarili Obami svečanu večeru

Pred hotelom od pet zvjezdica u kojemu se održavala godišnja gala zabava zatvorenog tipa, prosvjednici su polugoli plesali pred policajcima, unatoč niskim zimskim temperaturama

Fotografija vijesti

Više od 200 prosvjednika skupilo se jučer pred hotelom u Washingtonu i glasno prosvjedovalo, dok je za to vrijeme u hotelu bila održavana svečana večera na kojoj su, među ostalima, sudjelovali i Barack Obama i njegova supruga, piše Hina.

Prosvjedovalo se zbog prijetnji da će se u ponedjeljak ukloniti njihovi šatori na Trgu McPherson, smještenom nedaleko od Bijele kuće, u samom središtu glavnoga grada.

Pred hotelom od pet zvjezdica u kojemu se održavala godišnja gala zabava zatvorenog tipa AlfaAlfa kluba, prosvjednici su polugoli plesali pred policajcima, unatoč niskim zimskim temperaturama. Na grudima jedne prosvjednice pisalo je "Sloboda izražavanja".

Prosvjednici koji kampiraju na Trgu McPherson u petak su obaviješteni da će odande biti deložirani u ponedjeljak.

Protukapitalistički pokret, koji je pod nazivom Occupy Wall Street u rujnu počeo u New Yorku, u Washingtonu funcionira na dvije lokacije i pod dvama nazivima - Occupy DC, čiji prosvjednici kampiraju na trgu McPherson i Occupy Washington na Freedom Plazi. Oba se trga nalaze nedaleko od Bijele kuće.

U subotu je američka policija uhitila 200 pripadnika pokreta Occupy Oakland, nakon sukoba s njima u tom kalifornijskom gradu.

29.01.2012. 16:38:00
http://metro-portal.hr/prosvjednici-pokvarili-obami-svecanu-veceru/67731/