Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2010. 12:57:58
BITKA ZA VARŠAVSKU

Prosvjednici blokirali ulaz zastupnicima u Staru gradsku vijećnicu

VIDEO/GALERIJA: Oko 50 građana i aktivista Zelene akcije i Prava na grad danas je prosvjedovalo zbog Varšavske

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX/Infopunkt.tv)

Nazadovoljni radom zagrebačke Gradske skupštine u slučaju Cvjetni, 50-ak građana i aktivista Zelene akcije i Prava na grad danas su svojim tijelima blokirali ulaz u Staru gradsku vijećnicu.

"Frustrirani smo činjenicom da Gradska skupština nije učinila ništa otkako se Državno odvjetništvo izjasnilo o nepravilnostima u postupku koji je prethodio izdavanju dozvola na Cvjetnom trgu", kazao je Tomislav Tomašević ispred Gradske skupštine.

Pedesetak građana, uglavnom mladih, za to je vrijeme ležalo ispred glavnih vrata blokirajući ulaz gradskim zastupnicima koji su u Vijećnicu morali ulaziti na sporedni ulaz. Tomašević je nazadovoljan što nije bilo političke volje da se osnuje istražno povjerenstvo za Cvjetni trg. "Pitanje je dana kada će se nastaviti radovi u Varšavskoj i za to će biti odgovoran SDP jer kontrolira tvrtke Zagrebačkog holdinga, poput Zrinjevca, koji bi trebao uklanjati drveće iz Varšavske", kazao je.

"Nevjerojatno je da Gradska skupština ne može ništa učiniti, a Grad Zagreb je investitor u Varšavskoj ulici", kazao je Tomašević, podsjetivši kako je Grad sam sebi izdao lokacijsku dozvolu za radove, a da je jedino što je Skupština dosad napravila to da je poslala preporuku gradonačelniku Milanu Bnadiću da se prekinu radovi dok ne završi upravni spor.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem razgovarao je s prosvjednicima ispred ulaza u staru gradsku vijećnicu, a na početku sjednice izvijestio je gradske zastupnike o prepisci između Gradske skupštine i Državnog odvjetništva. (hina/mero-portal)

13.07.2010. 12:57:58
http://metro-portal.hr/prosvjednici-blokirali-ulaz-zastupnicima-u-staru-gradsku-vijecnicu/44434/