Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2010. 21:18:00
ČOVJEČE, NE LJUTI SE

Prosvjednici Bandiću pripremili kofer za boravak u Remetincu

POGLEDAJTE VIDEO: "Ne želimo gradonačelnika koji nas tjera iz grada. Mi smo posljednja obrana ovoga grada'', rekla je Urša Raukar

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se u zagrebačkoj Varšavskoj ulici gdje je krenula povorka prema zgradi Gradskog poglavarstva gradonačelnika Milana Bandića.

Uz pratnju bubnjeva i noseći kofere s natpisom 'Remetinec', povorka se neko vrijeme zadržala ispred zgrade Uskoka. Aktivisti su svoju poruku Mladenu Bajiću prenijeli tako što su podigli ogromnu maketu odčepljivača odvoda. Djelatnike DORH-a prosvjednici su počastili zvižducima, a zatim je krenula i pjesma "Zagreb te zove".

Pred Poglavarstvom Grada Zagreba ubrzo je počelo skandiranje gradonačelniku te traženje ostavke.

Aktivisti su spakirali i kofer Milana Bandića koji će nositi u Remetinec. U njega su stavili papuče, ručnik, britvicu za brijanje, pidžamu i igru 'Čovječe ne ljuti se'. ''Kofer će ga čekati kada se stigne jer je prije prosvjeda pobjegao iz Hrvatske, pa se nadamo se da će se vratiti'', rekao je Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije.

Na njega se nadovezao Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad koji je istaknuo da jedino što žele je Bandićeva ostavka. "Ne želimo gradonačelnika koji nas tjera iz grada. Mi smo posljednja obrana ovoga grada'', poručila je Urša Raukar.

20.05.2010. 21:18:00
http://metro-portal.hr/prosvjednici-bandicu-pripremili-kofer-za-boravak-u-remetincu/40528/