Metro-portal.hr

objavljeno 23.06.2010. 17:04:29
ZUSSB

Prosvjedi seljaka su neopravdani

Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje izvijestila je danas kako ne podržava prosvjede pojedinih seljačkih udruga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Smatra ih neopravdanim jer je sve potpisano s resornim ministrom poljoprivrede ispoštovano, a udruga Nezavisnih hrvatskih seljaka ogradila se od prosvjeda najavljenih "bez dogovora i jedinstva svih seljaka".

U priopćenju, koje je uputio tajnik udruge Stanko Zdravčević, napominje se kako prirodne nepogode, koje su proteklih tjedana pogodile ovo područje, s neizvjesnom perspektivom o šteti te trenutna borba s posljedicama poplava, ne daju prigodu da se u ovome trenutku izlazi na ceste.

"Odgovorno tvrdimo da je sve potpisano s resornim ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem ispoštovano i zbog svega navedenog ovom prigodom bit ćemo realni i pošteni te dati punu potporu ministru Čobankoviću, ali i premijerki Jadranki Kosor, koja je dala potporu svim potpisanim odlukama u sporazumu", navodi se u priopćenju ZUSSB-a.

U ime udruge Nezavisnih hrvatskih seljaka od prosvjeda se priopćenjem ogradio njen predsjednik Mato Mlinarić."Trenutno pojedinci iz nekih seljačkih udruga zbunjuju javnost na svoju ruku i bez zajedničkog dogovora s drugim udrugama", ističe Mlinarić koji smatra da su za tešku situaciju na selu djelomično odgovorni upravo oni koji sada opet prosvjeduju nakon što su na svoju ruku, bez konzultacija s drugim udrugama, potpisali proljetni sporazum u Đakovu.

Po njegovom mišljenju, tada nisu iskoristili mogućnost da dogovore prava rješenja, a jedno od njih je i da se dobiveni vaučeri mogu koristiti i za prebijanje dugova u Poreznoj upravi ili dugovanja bankama. "Zbog takvog šlamperaja koji na kraju šteti svim seljacima, osuđujem i ove najave prosvjeda bez dogovora i jedinstva svih seljaka", ističe Mlinarić. (hina/metro-portal)

23.06.2010. 17:04:29
http://metro-portal.hr/prosvjedi-seljaka-su-neopravdani/43237/