Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2012. 11:23:02
MARIBOR

Prosvjedi se nastavljaju unatoč ostavci Kanglera

Odlazak niz godina vrlo utjecajnog mariborskog političara i bivšeg člana parlamenta možda je samo početak domino-učinka od kojeg strahuju i mnogi drugi pripadnici elite

Mariborčani su se svog riješili ...
Mariborčani su se svog riješili ... (Arhiva)

Političko vrenje na slovenskim ulicama nastavit će se bez obzira na jučerašnju ostavku mariborskog gradonačelnika Franca Kanglera, navode u petak slovenski mediji.

Manji prosvjedni skupovi protiv lokalnih i državnih "političkih i gospodarskih elita" održani su u četvrtak u Kranju i Kopru, za danas popodne najavljeni su opet u Ljubljani i nekim drugim gradovima.

Za idući petak Facebook skupine najavljuju "četvrti mariborski ustanak" sa zahtjevom da se raspusti prije dvije godine izabrano općinsko vodstvo i novi izbori za gradsku vladu održe zajedno s izborima za Kanglerova nasljednika, te da Kangler dade i ostavku na članstvo u državnom vijeću.

Odlazak niz godina vrlo utjecajnog mariborskog političara i bivšeg člana parlamenta možda je samo početak domino-učinka od kojeg strahuju i mnogi drugi pripadnici elite koji odmah nakon izbora zaborave na birače i posvećuju se političkoj trgovini, navodi u petak u komentaru ljubljansko "Delo", najavljujući da će se "Facebook prosvjedi" nastaviti idućih tjedana.

 

07.12.2012. 11:23:02
http://metro-portal.hr/prosvjedi-se-nastavljaju-unatoc-ostavci-kanglera/75295/