Metro-portal.hr

objavljeno 22.04.2009. 10:53:41
29. travnja

Dođite na proslavu Svjetskog dana plesa

Poziv svima koji žele zaplesati

(Corbis)

Plesni Centar Tala i NOMAD Dance Academy pozvali su građane da u povodu Svjetskog dan plesa 29. travnja, između 19 i 20 sati, zaplešu na zagrebačkome Cvjetnom trgu, i tako "podrže kampanju promicanja plesne umjetnosti kao, svakome urođenog, kreativnog čina".

Svjetski dan plesa isti dan slavit će se u šest zemalja u regiji, a proslave će se prenositi uživo na velikim vido-zidovima s trgova u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu, Sofiji, Skopju i Zagrebu.

Na plesnom događanju "Go Out&Dance", na Cvjetnom trgu će, uz glazbu DJ Alena, plesati članovi raznih plesnih umjetničkih organizacija, plesnih škola i ljubitelji plesa koji se odazovu.

Bit će pročitana tradicionalna međunarodna poruka koje je autor ove godine britanskp-bangladeški plesač i koreograf Akram Khan. Uz hrvatsku poruku autorice Ivice Boban, prikazat će se rad "Go Out & Dance", video uradak Aleksandre Janeve Imfield i Olivera Imfielda u kojem sudjeluju mnogi umjetnici, kreatori kulturne politike i drugi. U zagrebačkom dijelu videa plešu, među ostalima, Goran Navojec, Davor Gobac, Ćiro Blažević, Vili Matula, Milana Broš.

Na Svjetski dan plesa, taj uradak će se prikazivati na raznim TV postajama te na internetu i u javnim prostorima. (hina/metro-portal)

22.04.2009. 10:53:41
http://metro-portal.hr/proslava-svjetskog-dana-plesa/16881/