Metro-portal.hr

objavljeno 05.11.2012. 16:34:00
ČESTITAMO!

Proslava 19. godišnjice Blackouta u Tvornici

Impresivan lineup počinje s reperom Lordom Finesseom, a nastupaju i DJ Boogie Blind, Panoptik & AC3PO, DJ Bizzo Bodega i Independent

Blackout slavi rođendan u Tvornici
Blackout slavi rođendan u Tvornici (Blackout)

Prošle smo godine punoljetnost Blackouta proslavili gostovanjem Ghostface Killaha, a ove će rođendansko slavlje uveličati još jedno kultno ime newyorške scene - Lord Finesse. Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture ugostit će 13. studenog producenta i repera koji u hip hop svijetu prisutan već više od dva desetljeća te uz kojeg će nastupiti i DJ Boogie Blind (X-Ecutioners, NYC), Panoptik & AC3PO (Sinestet) 
te DJ-i Bizzo Bodega 
i Independent.

Vokal Lord Finessea široj publici sigurno je najpoznatiji iz samplea megahita "Rockafella Skunk" Fatboy Slima u kojem je njegov "Right About Now, Funk Soul Brother, Check It Out Now, Funk Soul Brother" posuđen iz pjesme "Vinyl Dog Vibe". Boljim poznavateljima hip hopa ovaj producent i MC iz Bronxa poznat je kao leader underground kolektiva D.I.T.C. u kojem između ostalih bili i Fat Joe., Diamond D I pokojni Big L (koji je nastupio na četvrtom rođendanu Blackouta). Kao glazbenik surađivao je s velikanima scene poput Dr. Drea, Notorious BIG-a i Mary J. Blige, a u diskografiji ima upisana četiri studijska albuma. Posljednji, "Funky Man: The Prequel", je objavljen u srpnju ove godine nakon 16 godina pauze.

Dan prije Zagreba Lord Finesse i Boogie Blind, praćeni glavnim Blackout čovjekom, Dj Phat Philliejem, nastupit će u ljubljanskoj Gala Hali. Na sam dan koncerta pripremljeni su druženje za Lord Finesseom od 14 do 15 sati u Smart Shopu (Tkalčićeva 12), dok će navečer, prije odlaska u Tvornicu, gostovati na Radiju808, u rođendanskom izdanju Blackouta.

Cijena ulaznice u pretprodaji za 19. rođendan Blackouta u Malom pogonu iznosi 50 kn, Specijalno za ovu priliku ulaznice su napravljene kao paketić posebno dizajniranih Blackout rizli - custom made by Ziggi i mogu se kupiti u Smart Shopu u Tkalčićevoj 12.

Na sam dan koncerta, na ulazu u Tvornicu cijena ulaznice će iznositi 70 kn. Publika van Zagreba ulaznice može rezervirati na blackoutrapshow@gmail.com, a njihov broj je, dakako, ograničen

Najpoznatiji i najutjecajniji regionalni radijski rap show, Blackout, svoju je 19. godinu dočekao na valovima rastućeg internet Radija808 (www.radio808.com) emitirajući svaki utorak od 20 do 23 sata i neumorno promovirajući kompletnu hip hop kulturu. Uz radijsku emisiju Blackout Hip Hop blog podržava sva događanja na sceni, od izdanja do nastupa, kako domaćih izvođača, tako stranih gostiju.

05.11.2012. 16:34:00
http://metro-portal.hr/proslava-19-godisnjice-blackouta-u-tvornici/74697/