Metro-portal.hr

objavljeno 23.05.2010. 22:00:00
USPJEH ZA USPJEHOM

Prosječno dobra Hrvatska svladala Wales 2:0

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu u posljednja četiri dana nakon što je u srijedu u Klagenfurtu slavila protiv Austrije (1:0)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/CROPIX)
U prijateljskom susretu igranom pred 13.000 gledatelja na stadionu Gradski vrt u Osijeku nogometna reprezentacija Hrvatske je pobijedila Wales 2:0.

Golove su postigli Ivan Rakitić u 45. minuti, te Drago Gabrić osam minuta prije kraja utakmice. Dodajmo kako je na vratima hrvatske reprezentacije branio Stipe Pletikosa nakon čak 14 mjeseci pauze zbog teške ozljede koljena,.

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu u posljednja četiri dana nakon što je u srijedu u Klagenfurtu slavila protiv Austrije (1:0). Posljednji nastup hrvatska vrsta u ovom mini ciklusu imat će za tri dana kada će u Tallinnu gostovati kod Estonije.

Hrvatska je protiv bitno oslabljenih Velšana bila bolja, ali nije bila toliko dominantna kao protiv Austrije, barem ne u prvom dijelu. Gosti su u Osijek doputovali bez 13 igrača iz A selekcije i očekivalo se kako će Hrvatska daleko lakše slomiti borbene, ali ne previše kvalitetne goste. Međutim, iskusni John Toshack je postavio zatvorenu formaciju u kojom su gosti odlično parirali već dio poluvremena. Ipak, u posljednjoj minuti prvog dijela Rakitić je nakon dvostrukog dodavanja s Jelavićem sjajnim udarcem s 20-tak metara svladao Hennesseya.

U nastavku utakmice zaredale su izmjene igrača s obje strane, pa je ritam uvelike pao. Hrvatska je i dalje imala daleko veći posjed lopte, nekoliko poluprilika, no sve do 82. minute nije bilo promjene rezultata. Tada je Luka Modrić sjajnom asistencijom gurnuo Gabrića oči u oči s vratarom Walesa, a veznjak Trabzonspora je sigurno realizirao zicer. (hina/metro-portal)

23.05.2010. 22:00:00
http://metro-portal.hr/prosjecno-dobra-hrvatska-svladala-wales-2-0/40713/