Metro-portal.hr

objavljeno 08.02.2014. 09:17:00
GROZNO

Prosječna majka dnevno ima 17 minuta za sebe

Tijekom cijelog tjedna zaposlena majka ima samo sat i pol budnog vremena koje može posvetiti samo sebi

Djeca su predivna, ali konzumiraju vrijeme ...
Djeca su predivna, ali konzumiraju vrijeme ... (Arhiva)

Majčinstvo je sjajna stvar, djeca su nevjerojatno slatka i ispunjavaju vas ljubavlju, no, istovremeno vam drastično smanjuju količinu vremena koje možete posvetiti sebi. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da prosječna mama dnevno ima 17 minuta vremena samo za sebe.

Ako pritom i radi, kućanski poslovi i djeca dozvoljavaju joj mizernih sat i pol vremena tjedno, u budnom stanju, koje mogu posvetiti sebi, a tada se obično gleda televizor iz kreveta, čita ili uživa u šalici čaja ili kave.

Doduše, preko polovice ispitanih majki naglasilo je da to nije pravilo, već da znaju proći tjedni bez i jedne minute odmora, pa ne čudi da dvije trećine majki vjeruje da kućanski poslovi nisu dobro podijeljeni i da jednostavno nemaju vremena za neki hobi ili bavljenje stvarima koje ih interesiraju. 

Naime, majke su izjavile da u prosjeku rade čak 78 posto kućnih poslova, dok se partner obično šverca s ostatkom, pa 70 posto majki tvrdi da partner ima daleko više slobodnog vremena od njih preko tjedna, što petini anketiranih izrazito smeta. 

Kad napokon zgrabe malo slobodnog vremena, majke se obično povlače u spavaću sobu gdje se najbolje opuštaju, a njih 55 posto gledanje omiljene serije smatra najdražim trenucima u tjednu.

08.02.2014. 09:17:00
http://metro-portal.hr/prosjecna-majka-dnevno-ima-17-minuta-za-sebe/83162/