Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2013. 18:01:00
MDN

Propali kraljevski ljubić Kraljice popa

U kinima se upravo prikazuje „Romansa stoljeća, drugi Madonnin redateljski pokušaj

Romansa stoljeća nije uspjela
Romansa stoljeća nije uspjela (Arhiva)

Svi oni koji su skloni podcijeniti Kraljicu popa, čine to na vlastitu štetu, jer kolikogod se njena urnebesno golema ambicija u bilo čemu čega se primi nerijetko čini smiješnom, barem joj treba priznati da je hrabra. Naime, ako je u glazbi kod nje i došlo do zamora materijala, pa su njeno žezlo preuzele neke nove klinke, ponajprije naravno Lady Gaga, svakome tko malo bolje pozna njen lik i djelo, jasno je da ona tu nije rekla svoju zadnju.

Uhvatila se dakle Kraljica jedne kraljevske priče, i to ne bilo koje već jedne od najvećih, ako ne i najveće ljubavne priče 20. stoljeća - one o britanskom kralju Edwardu VIII koji se zbog ljubavi prema udanoj Amerikanki Wallis Simpson odrekao prijestolja. I učinila je to s onom svojom od nekadašnjeg britanskog imperija većom ambicijom.

Kritika je film dočekala na nož, prigovarajući površnosti, prevagu stila nad sadržajem, zanimljivije kostime od onih koji ih nose itd. itd. ..., a ni publika se nije osvrnula pa je film dosta neslavno propao u kinima. Mana ima koliko želiš, no ipak nije tako grozan kao što mu reputacija govori.

A kakav je zapravo možete pročitati na www.nemilosrdnigadovi.com

04.07.2013. 18:01:00
http://metro-portal.hr/propali-kraljevski-ljubic-kraljice-popa/79101/