Metro-portal.hr

objavljeno 18.04.2010. 14:16:00
GUBITAK INTERESA

Propala modna tvrtka Petre Ecclestone

Unatoč obećavajućem početku i obilnoj financijskoj potpori oca Berniea, tvrtka Form Clothing u ponedjeljak će zatvoriti vrata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Bogata nasljednica Petra Ecclestone prisiljena je zatvoriti svoju tvrtku za proizvodnju luksuzne muške odjeće samo dvije godine nakon što ju je pokrenula, javlja u nedjelju britanski list Daily Mail.

Unatoč obećavajućem početku i obilnoj financijskoj potpori oca Berniea, tvrtka Form Clothing u ponedjeljak će zatvoriti vrata. Šef Formule 1 uložio je značajne novce u kompaniju svoje kćeri i pomogao da vozač bolida Jenson Button bude zaštitno lice tvrtke, no čini se da je unatoč tome upala u velike financijske teškoće, kažu izvori.

Petra (21) ipak tvrdi da gašenje posla nema nikakve veze s financijskim problemima. Bivša manekenka nema nikakvog iskustva u dizajniranju odjeće, ali je završila fakultet za umjetnost u Londonu. Prijatelji kažu da je jednostavno izgubila interes za svoju modnu liniju koju je, zajedno s ocem, sestrom Tamarom i princezom Beatrice predstavila u poznatoj robnoj kući Harrods u Londonu 2008.

Čini se da Petra ipak nije izgubila volju za dizajniranjem odjeće pa je tako predstavila svoju prvu žensku kolekciju na ovogodišnjem tjednu mode u New Yorku. "Form se neće nastaviti, odlučila sam ga na neko vrijeme zatvoriti i posvetiti se dobrotvornom radu", rekla je bogata nasljednica, koja je prema procjenama "teška" 2.3 milijarde funti. (hina/metro-portal)

18.04.2010. 14:16:00
http://metro-portal.hr/propala-modna-tvrtka-petre-ecclestone/38117/