Metro-portal.hr

objavljeno 22.01.2012. 18:22:59
BRODOLOM KRUZERA

Pronađeno još jedna, 13. žrtva havarije

"Ronioci vatrogasne službe pronašli su tijelo žene na sedmoj palubi blizu krme, u potopljenu dijelu kruzera", stoji u službenoj izjavi

Fotografija vijesti

Još je jedno tijelo pronađeno u olupini broda Coste Concordije, koji se prije devet dana nasukao blizu talijanskog otočića Giglia, rekla je za novinsku agenciju AFP glasnogovornica talijanske civilne zaštite, a time se broj žrtava brodoloma popeo na 13, javlja Hina.

"Ronioci vatrogasne službe pronašli su tijelo žene na sedmoj palubi blizu krme, u potopljenu dijelu" kruzera, rekla je Francesca Maffini, dodavši da je žena "imala spasilački prsluk". Truplo je pronađeno na dubini od 10 metara i još nije identificirano.

Zasad su obitelji identificirale tek osam žrtava, četvero Francuza i po jednog talijanskog, španjolskog, njemačkog i mađarskog državljanina.

Kako je rekao prefekt Franco Gabrielli, posebni vladin povjerenik za ovaj slučaj, jedna mađarska obitelj traga za jednim svojim članom koji nije bio na popisu ukrcanih putnika. "Obitelj kaže da je žena bila na brodu s jednim od članova posade i da se javila telefonom s broda", rekao je Gabrielli na tiskovnoj konferenciji u nedjelju, rekavši da ju treba "dodati popisu nestalih" te da sada "tragaju za još 21 nestalom osobom".

Costa Concordia je, udarivši o hrid tijekom kružnog putovanja Mediteranom, počela tonuti u noći s 13. na 14. siječnja. Na njoj je plovilo 4.200 ljudi, među kojima 3.200 turista i tisuću članova posade.


22.01.2012. 18:22:59
http://metro-portal.hr/pronadjeno-jos-jedna-13-zrtva-havarije/67507/