Metro-portal.hr

objavljeno 02.06.2009. 09:31:40

Pronađena olupina nestalog Airbusa?

Članovi posade brazilskog TAM-a vidjeli su narančaste bljeskove iznad Atlantika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Prve vijesti o mogućoj olupini nakon nestanka francuskog Airbusa stigle su noćas od posade brazilske zrakoplovne kompanije TAM koji su tijekom leta preko Atlantika možda vidjeli gorući avion u kome je putovalo 228 putnika i članova posade.

Iako su francuske vlasti poslale letjelice i brodove u područje gdje je zabilježen zadnji kontakt s avionom do sada ekipa nije pronašla nikakve tragove nestalog aviona. Prve vijesti o sudbini putnika nesretnog airbusa stigle su od posade TAM-a koja je također putovala iz Brazila, a koja misli kako je vidjela narančaste bljeskove 1300 kilometara od otoka Fernarda de Noronhe. Taj je otok udaljen 250 kilometara od brazilske obale.

Brazilsko je vojno zrakoplovstvo potvrdilo kako su se zaista ta dva aviona mogla naći na istom području u trenutku nestanka Airbusa. Brazilsko zrakoplovstvo i mornarica nastavljaju potragu za Airbusom, a pridružio im se i jedan američki zrakoplov, priopćilo je ministarstvo obrane u Rio de Janeiru.

Među nestalim putnicima Airbusa Air Francea na letu iz Rio de Janeira za Pariz nalazio se i hrvatski pomorac koji se navodno na avion ukrcao slučajno, nakon što je njegov let bio popunjen te ukrcan na ovaj s liste čekanja. (metro portal)

02.06.2009. 09:31:40
http://metro-portal.hr/pronadjena-olupina-nestalog-airbusa/18495/