Metro-portal.hr

objavljeno 03.09.2009. 15:42:17
Nalikuje psu ali...

Pronađena misteriozna Chupacabra?

POGLEDAJTE VIDEO: Dvojica muškaraca iz Texsasa vjeruju da su otkrili tijelo mitske zvijeri koja siše krv svojim žrtvama.

Chupacabra
Chupacabra (Telegraph)

Lynn Butler tvrdi kako je prije tri mjeseca pronašao tijelo misterioznog bića u svojem kokošinjcu. I dok izgledom podsjeća na psa, neki stručnjaci koji su pregledali tijelo smatraju da bi to mogla biti chupacabra, predator koji je prvi put viđen 1995. u Puerto Ricu.

Premda opisi chupacabre variraju, te ih se uspoređuje s glodavcima, gušterima pa čak i manjim medvjedima, prepoznatljiva je po vrlo uočljivim očnjacima, koji se mogu vidjeti i u ustima bića pronađenog  u Texasu.

Ime dolazi od španjolske riječi za ˝onog koji siše krv kozama˝, jer prema izvješćima zvijer napada stoku i siše joj krv. Biće je navodno viđeno po cijeloj Americi pa čak i u dalekoj Rusiji, no znanstvenici ga otpisuju kao modernu legendu.

Jerry Ayer, inače prijatelj Lynn Butlera, koji trenutno posjeduje tijelo nepoznate životinje, planira ga preparirati te izložiti na uvid javnosti. ˝Da budem iskren, nemam pojma o kojoj životinji je riječ. Podsjeća malo na čudnu verziju kojota, ili nekog križanca s genetskim mutacijama˝, tvrdi Ayer.

˝Oko šapa ima nešto dlaka, što podsjeća na čarape. Dlake se također nalaze na leđima, dok je ostatak  tijela bez dlaka, pa djeluje pomalo zlokobno jer možete vidjeti kosti˝, dodaje. Ayer navodi kako ne bi želio ispasti prevarant, no drago mu je da je interes medija za područje kriptozoologije velik. O kakvoj zvijeri se točno radi pokušajte procijeniti sami.

03.09.2009. 15:42:17
http://metro-portal.hr/pronadjena-misteriozna-chupacabra/21334/