Metro-portal.hr

objavljeno 18.04.2011. 19:00:12
SIBIRSKA ZAGONETKA

Pronađen mrtav izvanzemaljac?

Sibir je ponovno bio poprište čudnovatih događaja, a ovaj ima i video dokaz koji je, najblaže rečeno, spooky

Mrtav izvanzemaljac u sibirskoj tundri
Mrtav izvanzemaljac u sibirskoj tundri (Screenshot YouTube)

Ruska službena news agencija Interfax, zasuta prijavama o ogromnom svemirskom brodu koji se srušio u blizini Irkutska poslala je svoju ekipu na teren kako bi prikupili izjave očevidaca. Više stotina ljudi iz raznih mjesta općine Osinsky potvrdilo je pad velikog svemirskog broda nakon jakog bljeska plave i roza boje, a izvještaj je objavljen na stranicama Interfaxa 11. ožujka. Zapadni mediji jednostavno su ignorirali cijelu priču, pa je to očito razlog što je tako kasno stigla i do nas.

Da su očevici stvarno nešto i vidjeli najbolje je potvrdila država upućivanjem helikoptera s posebnom jednicom EMERCOM Ministarstva za izvanredne situacije na mjesto pada. No, unatoč detaljnom izviđanju i koordinaciji vojnih i civilnih zračnih snaga ništa nije pronađeno, tako da je službena verzija incidenta odbacila NLO kao uzrok eksplozije.

Astronomi sveučilišnog opservatorija u Irkutsku postavili su hipotezu da se radi o padu nešto većeg meteora, dok su čak i ruski ufolozi prilično oprezno komentirali, navodeći mogućnost da se radi o vojnom eksperimentu, a ne isključuje se ni ideja da u sibirskim bespućima ruska vojska isprobava svoju verziju zloglasnog američkog HAARP-a.

Interfax je otišao toliko daleko u istraživanju da je proveo anketu među vodećim teolozima najvećih religija u Rusiji o njihovom stavu prema postojanju izvanzemaljaca. Zanimljivo, jedino je predsjednik Kongresa židovskih zajednica i organizacija Rusije, rabin Zinovy Kogan, u potpunosti odbio tu mogućnost, dok su se katolici, pravoslavci i muslimani složili da postoji mogućnost života izvan Zemlje.

No, na web je procurio video koji cijelu priču vraća na početak. Allnewsweb, portal posvećen istraživanju NLO fenomena stavio je kratku snimku nepoznatog porijekla o kojoj se navodi da je snimljena blizu mjesta incidenta kraj Irkutska i koja jasno pokazuje mrtvo biće nezemaljskog oblika u snijegu. Pogledajte video i, kao i obično, donesite zaključak sami:

18.04.2011. 19:00:12
http://metro-portal.hr/pronadjen-mrtav-izvanzemaljac/57871/