Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2013. 21:23:00
HE HE

Promijenite život na bolje čarobnim, običnim riječima

Komunikacija je vrlo bitna za raspoloženje i zadovoljstvo u životu, a samo malim promjenama rječnika možemo napraviti čuda

Dobra komunikacija osnažit će vezu
Dobra komunikacija osnažit će vezu (Arhiva)

Svatko od nas ima neke omiljene riječi koje često koristi, no psiholozi tvrde da na taj način biramo što će njegove riječi napraviti - hoće li biti ubojito oružje ili čarobni štapić kojim ćemo promijeniti život. Zvuči pretjerano? Možda na prvi pogled, ali zapravo nije.

Samo nekoliko promjena u svakodnevnom rječniku može nam ojačati vezu s partnerom, pomoći da izgubimo višak kilograma ili se uspješno odhrvamo stresu!

Za bolju vezu potrebno je što češće koristiti zamjenice mi, naše ili nas, jer to poboljšava međusobnu komunikaciju i smanjuje stres, ujedno učvršćujući vezu. Podsvjesno na taj način dajemo partneru do znanja stalnim osnaživanjem veze i pokazivanjem vjere u zajedničku budućnost.

Nemojte nikada govoriti "da" ako to stvarno ne mislite, jer na taj način radite probleme i sebi i sugovorniku. Ako za nešto nemate vremena, novaca ili volje, recite jasno i odlučno "ne" i situacija će biti kristalno čista. U slučaju da odgovorite pozitivno, a to ipak ne napravite ili odugovlačite u beskraj, doći će do bespotrebnih problema sa sugovornikom. Zašto? Zbog jedne obične riječi.

Jasan i odlučan "ne", "ne želim" ili "ne smijem" kratko i jasno objašnjavaju sve, i nije potrebno razvlačiti dalje.

Prihvaćanje pomoći još jedna je situacija u kojoj ljudi pogrešno reagiraju. Prihvatite pomoć kad je potrebno, olakšat ćete si život i stvoriti vezu povjerenja s tom osobom, što će biti dobro za oboje.

Iskrenost se može osjetiti u glasu, pa kad nekom mislite reći da vam je žao zbog nečega, bolje je da to stvarno i mislite, jer se bolje ne ispričati nego lagati.

Za kraj, naučite primati komplimente. Ako vam netko da kompliment za izgled ili pohvali neki komad odjeće, nemojte odgovarati onim prijetvornim "A, ta stara krpa ..." i slično, recite iskreno hvala.

07.12.2013. 21:23:00
http://metro-portal.hr/promijenite-zivot-na-bolje-carobnim-obicnim-rijecima/82027/