Metro-portal.hr

objavljeno 01.06.2011. 22:53:00
TOURFILM FESTIVAL

Spotovi Turističke zajednice grada Zagreba osvojili nagrade

VIDEO - Na festivalu turističkoga filma "Tourfilm Festival" nagrađeni su spotovi "Zagreb, Zagreb" i "Moonlight sonata Zagreb"

Zagreb
Zagreb (Facebook)

Promidžbeni filmovi "Zagreb, Zagreb" i "Moonlight sonata Zagreb" osvojili su nagradu Grand prix Italia" za najbolji turistički spot na 47. međunarodnom festivalu turističkoga filma "Tourfilm Festival" u talijanskome gradu Lecce, piše Hina.

Posebnu nagradu za karijeru u turizmu na tom je međunarodnome festivalu osvojila direktorica Amelia Tomašević, koja ovu nagradu smatra posebnim priznanjem za svoj dugogodišnji rad u turizmu, priopćio je danas TZGZ.

Podsjeća se da je "Tourfilm festival" utemeljio 1962. ugledni novinar Antonio Conte iz Rima, koji je i njegov počasni predsjednik. Festival je održan u organizaciji Europske federacije turističkih novinara, Europskoga kluba za turizam te pokrajine Apulia i grada Lecce, a pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Italije (ENIT).

Turistička zajednica grada Zagreba osvojila je 21. svibnja ove godine i nagradu Arara de Bronze (brončanu araru) za film "Zagreb, Zagreb" u kategoriji "People, cultures and traditions" (Ljudi, kulture, tradicije) na međunarodnome festivalu turističkoga filma "Tourfilm Brazil 2011.". Nagradu je na svečanom proglašenju pobjednika u brazilskom gradu Florianopolisu preuzeo hrvatski veleposlanik u Brazilu Drago Štambuk.

Kako se ističe, TZGZ je zadovoljan postignutim uspjehom koji, navodi se, pokazuje da struka prepoznaje odlike Zagreba te cijeni trud i profesionalni rad uložen u promicanje Zagreba kao turističke i kongresne destinacije.

Na 46. Tourfilm Festivalu Lecce - Italija, što je održan od 27. do 30. svibnja, sudjelovalo je i 14 filmova iz Hrvatske, u konkurenciji turističkih filmova iz 60 zemalja svijeta, koji su se natjecali u deset kategorija.

01.06.2011. 22:53:00
http://metro-portal.hr/promidzbeni-filmovi-turisticke-zajednice-grada-zagreba-osvojili-nagrade/59600/