Metro-portal.hr

objavljeno 01.06.2011. 15:32:00
OBAVIJEST

Prometne zabrane tijekom Papinog boravka u Zagrebu

Zagrebačka policija izvijestila je da će 4. lipnja od 17 do 20 sati u određenim zonama biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim za ona s posebnom dozvolom MUP-a

Pogledajte gdje će biti zabranjeno parkiranje
Pogledajte gdje će biti zabranjeno parkiranje (Getty Images)

Zbog posjeta pape Benedikta XVI. Zagrebu 4. i 5. lipnja, u dijelovima grada vrijedit će posebna regulacija prometa i uvode se dvije zone zabrane zaustavljanja i parkiranja - plava i crvena, obaviještava Hina.

Zagrebačka policija izvijestila je da će 4. lipnja od 17 do 20 sati biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje za sva vozila, osim za ona s posebnom dozvolom MUP-a, u plavoj zoni omeđenoj sljedećim ulicama: Hebrangovom do Preradovićeve i Gundulićeve, Gundulićevom do Ilice, Ilicom do Medulićeve, istočnim rubom Medulićeve, zapadnim rubom Rooseveltova trga, sjevernim rubom Vukotinovićeve i Žerjavićeve ulice do Preradovićeve te zapadnim rubom Preradovićeve ulice do Hebrangove.

Zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila, osim za ona s posebnom dozvolom MUP-a, u crvenoj zoni vrijedit će 4. lipnja od šest sati do 23 sata, a riječ je o zoni omeđenoj sjevernim rubom Boškovićeve ulice do Palmotićeve i Hebrangove, sjevernim rubom Hebrangove do Gundulićeve, istočnim rubom Gundulićeve do Ilice, Ilicom do Trga bana Jelačića, Radićevom do Krvavog mosta, Tkalčićevom do Mikloušićeve, južnim rubom Mikloušićeve i Degenove i zapadnim rubom Ribnjaka te Branjugove i Palmotićeve do Boškovićeve ulice.

Osim zabrane zaustavljanja i parkiranja, od 4. lipnja od 23 sata do 5. lipnja u 21 sat bit će zabranjen promet sjevernim rubom Jurišićeve do Palmotićeve i do Trga bana Jelačića, Radićevom do Krvavog mosta, Tkalčićevom do Mikloušićeve, južnim rubom Mikloušićeve i Degenove te zapadnim rubom Ribnjaka, Branjugove i Palmotićeve do Jurišićeve.

Zaustavljanje i parkiranje bit će zabranjeno od 4. lipnja od osam sati do 5. lipnja u 21 sat na Ksaverskoj cesti od Jandrićeve do Mlinova, a promet motornih vozila preusmjeravat će se obilazno Jandrićevom ulicom prema Mlinovima uklanjanjem betonskih zapreka kod Ulice Mlinova.

Od 4. lipnja od 19 sati do 5. lipnja do 17 sati bit će zabranjen promet za sva vozila, osim za autobuse s hodočasnicima, Bundekom i Ulicom Savezne Republike Njemačke.

Za sva vozila, osim s MUP-ovom dozvolom, 5. lipnja do 17 sati bit će zabranjen promet oko Hipodroma - Avenijom Većeslava Holjevca, Mostom slobode te ulicama Joszefa Antalla, Radoslava Cimermana i Josipa Ressela, a istodobno se neće smjeti voziti Kajzericom, osim stanara koji će u to naselje moći ulaziti samo iz Remetinečke ulice.

U policiji kažu da će ostaviti pisane obavjesti o mjestu i vremenu zabrane parkiranja, i to na ulazima u zgrade i vozilima parkiranim uz trasu kretanja Svetog Oca. Vozila koja građani ne uklone bit će premještena "paukom" na najbliže dopušteno mjesto, a građani o tome mogu dobiti informacije pozivom na telefonski broj 192. Ako su ta vozila propisano parkirana, neće im biti zaračunati nikakvi troškovi.

Za autobuse s hodočasnicima predviđeno je više parkirališta - u Ulici S. Tomljanovića Gavrana i SR Njemačke, južno, istočno i zapadno parkiralište Zagrebačkog velesajma, cesta od Remetinečke ispod Jadranskog mosta do trgovačkog centra Bille, Jarunska cesta od Hrgovića do Selske, Vatikanska ulica te Ukrajinska i Islandska ulica.

01.06.2011. 15:32:00
http://metro-portal.hr/prometne-zabrane-tijekom-papinog-boravka-u-zagrebu/59577/