Metro-portal.hr

objavljeno 14.08.2013. 17:01:00
HAK

Prometna prognoza za blagdan Velike Gospe

HAK upozorava vozače na davanje prednosti hodočasnicima i kako izbjegnuti gužvu

Za Veliku Gospu očekuju se velike gužve
Za Veliku Gospu očekuju se velike gužve (Arhiva)

Hrvatski autoklub objavio je prometnu prognozu za blagdan Velike Gospe i predstojeći vikend. Ove godine, blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, mnogi će spojiti s vikendom.

Uz brojne vjernike iz Hrvatske, Marijina svetišta pohodit će i brojni turisti pa će, primjerice, u Sinju, oko Trsata i Aljmaša te Marije Bistrice biti mnoštvo automobila i autobusa. Valja pripaziti kamo parkiramo jer u blizini svetišta parkiranje nije dopušteno osim vozila hitne pomoći, policije i taksi-vozila.

Posebna je pozornost potrebna tijekom vožnje na cestama kojima brojni hodočasnici idu ka svetištima. Treći turistički vikend u kolovozu, u petak (u popodnevnim) i subotu (tijekom cijeloga dana) te u nedjelju (poslijepodne) očekuje pojačan promet na našim cestama i autocestama. Posebice subotom!

Već od ulaska osobnih vozila na graničnim prijelazima sa Slovenijom: Maclju, Bregani, Kaštelu, Plovaniji, Rupi i Pasjaku i iz Bosne i Hercegovine kod Metkovića, a na izlazu iz Hrvatske na prijelazima s BiH: Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Metković, Klek/Neum I. i Neum II./Zaton doli, te na GP Karasovići u smjeru Crne Gore i GP Bajakovo za Srbiju.

Vikend donosu vrlo gust promet i na dionicama naših autocesta: A1, Zagreb-Karlovac i Bosiljevo-Split-Vrgorac, A6, Bosiljevo-Oštrovica, A3, Bregana-Slavonski Brod-Bajakovo, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, državnim cestama D1 (Lička) i D8 (Jadranska magistrala) te prilazima turističkim mjestima i trajektnim lukama Stinica, Prizna, Merag, Brestova i Valbiska.

14.08.2013. 17:01:00
http://metro-portal.hr/prometna-prognoza-za-blagdan-velike-gospe/79862/