Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2012. 18:18:00
SIRIJA

Promatrači beskorisni: U Siriji ubijeno 11 ljudi

U nasumičnoj paljbi prorežimskih milicija u gradu Homsu ubijeno je pet osoba, među kojima i jedna žena, a ranjeno devetero

Fotografija vijesti

Unatoč činjenici da situaciju u toj zemlji nadziru promatrači Arapske lige, u sukobima snaga predsjednika Bašara al-Asada i protivnika njegova režima ubijeno je 11 ljudi, javlja Hina.

U nasumičnoj paljbi prorežimskih milicija u gradu Homsu ubijeno je pet osoba, među kojima i jedna žena, a ranjeno devetero, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. Ta je organizacija objavila je i da je pet sirijskih vojnika ubijeno kada su pokušali promijeniti stranu tijekom sukoba s ustanicima u sjeverozapadnoj pokrajini Idlib, dok je 15 vojnika uspjelo dezertirati.

Jedanaesta žrtva je general-pukovnik Muhamed Abdul-Hamid al-Avad kojeg je, po priopćenju državne novinske agencije Sane, ubila "naoružana teroristička skupina" u okolici Damaska.

Od dolaska promatrača Arapske lige 26. prosinca, u Siriji su u obračunu režimskih snaga s Asadovim protivnicima ubijene stotine ljudi. Ministri vanjskih poslova arapskih zemalja sastat će se u nedjelju kako bi raspravili o budućnosti misije poslane u Siriju prošlog mjeseca kako bi nadzirala poštuje li Damask sporazum o okončanju nasilja koji je prihvatio 2. studenoga.

Arapski plan od Sirije traži da zaustavi krvoproliće, povuče vojsku iz gradova, oslobodi pritvorene i pokrene dijalog.

16.01.2012. 18:18:00
http://metro-portal.hr/promatraci-beskorisni-u-siriji-ubijeno-11-ljudi/67318/