Metro-portal.hr

objavljeno 02.03.2011. 15:53:29
21. IZDANJE

Proljetna revija jazza od 16. do 19. ožujka u "Lisinskom"

Jazz Trio "MD in NYC" Matije Dedića otvorit će 16. ožujka u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Proljetnu reviju jazza

Hrvatski jazz pijanist Matija Dedić na tom koncertu predstavit će svoj novi album koji je snimio za američki "Origin Records", a nastupit će s glazbenicima iz New Yorka, Vicenteom Archerom na kontrabasu i Kendrickom Scottom na bubnjevima, rekao je Antun Tomislav Šaban, umjetnički ravnatelj Proljetne revije jazza.

Revija prvenstveno predstavlja domaće jazz snage, ali uz njih nerijetko nastupaju i inozemni glazbenici, rekao je Šaban, izdvojivši program Nove nade jazza "Marjan Marjanović" namijenjen promociji mladih glazbenika. Za taj program sve je veći interes i broj prijavljenih glazbenika jer je to dobra prigoda da oni pokažu što znaju, dodao je.

Nastupit će još "LeKap Quartet", u kojemu su riječko-američki par Lela i Joe Kaplowitz, već priznati na hrvatskoj glazbenoj sceni, koji u Zagreb dolaze s novim glazbenim materijalom. "Zagreb Jazz Portret", jedan od najznačajnijih hrvatskih jazz sastava, na Reviji će proslaviti dvadesetu obljetnicu osnutka, dok će vodeći jazz ansambl iz Dalmacije "Black Coffee" nastupiti s talijanskim pijanistom Danielom di Bonaventurom.

Posljednji dan Revije obilježit će se 75. rođendan Milana Lulića, hrvatskog jazz gitarista koji već pedeset godina živi u Njemačkoj, a u "Lisinskom" će svirati uz nekadašnje suradnike iz slavnog orkestra WDR Big Banda, u kojemu je proveo radni vijek. Iste večeri koncert će imati i nizozemski sastav "Wired Paradise" na čelu sa saksofonistom Yurijem Honingom, koji je prepoznatljiv po specifičnom glazbenom zvuku na razmeđi jazza, elektroničke glazbe i pop kulture.

Dubravko Majnarić iz Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog rekao je kako je zbog recesije cijena ulaznica prilagođena kupovnoj moći posjetitelja, pa se cijene kreću između 50 i 70 kuna, dok u paketu za sve četiri večeri ulaznice koštaju za 200 kuna. Organizatori Proljetne revije jazza su Hrvatsko društvo skladatelja i Jazz klub Zagreb.

 

02.03.2011. 15:53:29
http://metro-portal.hr/proljetna-revija-jazza-od-16-do-19-ozujka-u-lisinskom/56021/