Metro-portal.hr

objavljeno 02.04.2008. 00:02:20

Prolaz u finale Kupa ili 10 posto od plaće

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdninjak/CROPIX)

Uprava Hajduka odredila je novčane kazne igračima i stručnom stožeru za blamažu u Čakovcu gdje su ‘bijeli’ odigrali 2-2 protiv fenjeraša Međimurja. Igrači koji su nastupili u toj utakmici, trener Jarni i njegovi suradnici, sankcionirani su smanjenjem godišnjih ugovora za 10 posto.

Kazna je stigla kao posljedica loših rezultata u zadnje vrijeme, posebice u gostima kada se nakon blamaže protiv Varteksa (0-4) dogodio i kiks protiv Međimurja (2-2). Ova kazna bit će izbrisana u slučaju da Hajduk preko Varteksa izbori plasman u finale Hrvatskog kupa. Za najbolje plaćene prvotimce Hajduka  (Cernat, Sablić, Verpakovskis) ova kazna znači minus od 40 tisuća eura. Nešto manje od njih, za 30-ak tisuća eura koliko iznosi njegovih deset posto, bit će olakšan Boris Živković, a najmanje će platiti oni s najnižim ugovorima, uglavnom mlađi igrači koji godišnje zarađuju tek 20.000 eura.

- Hajdukov je cilj, ako govorimo o rezultatu, izboriti nastup u Europi, a u Čakovcu je taj cilj kompromitiran! Zato i kazna, iako smo im ostavili priliku da sve poprave - objasnio je drastičnu kaznu skupštinar Mirko Klarić.   (EPEHA)

02.04.2008. 00:02:20
http://metro-portal.hr/prolaz-u-finale-kupa-ili-10-posto-od-place/5272/