Metro-portal.hr

objavljeno 19.06.2019. 12:01:00
COOL

Projekt Art park započeo svoj umjetnički ‘život’ na novoj lokaciji

Park Ribnjak je postao street art galerija na otvorenom te mjesto glazbenih, filmskih, sportskih i kreativnih druženja

Otvoren je Art Park
Otvoren je Art Park (Arhiva)

Umjetnički projekt Art park prošlog je vikenda započeo s djelovanjem na svojoj novoj lokaciji - parku Ribnjak. Time je Zagreb dobio novu kreativnu oazu u samom centru grada, okruženu zelenilom i priželjkivanom hladovinom te idealnu za ugodna ljetna druženja na koja su svi pozvani.

Nova lokacija se za projekt koji je protekle tri godine svojim djelovanjem i programom obilježio nekoć potpuno zapušteni parkić kod Tomićeve ulice, pokazala kao pun pogodak.

Središnja livada, odmah uz dječji park na Ribnjaku, bila je dupkom puna za vrijeme trodnevnog otvorenja Art parka. Mnogobrojni posjetitelji su tijekom popodnevnih i večernjih sati uživali u glazbenom Dj programu, stolnom tenisu, radionicama recikliranja kolektiva Planet, didaktičnim igrama koje je u Art park postavio Muzej Iluzija te subotnjem koncertu putujućeg glazbenika Violin Secrets. Također, '7 veličanstvenih' mladih umjetnika; Dominik Vuković, KLARXY, Kila slova, Mislav Lešić, Filip Pilj, Ivan Oštarčević i Nikica aka Đani Lagano oslikalo je sedam panela čime je Art park umjetnička galerija oživjela prvim ovogodišnjim postavom, dostupnim za svakodnevni razgled.

Osim, likovnog postava kojeg posjetitelji mogu doživjeti pod krošnjama Ribnjaka , program Art parka nudit će ponešto za svakoga ili će barem biti usputna lokacija za prijeko potrebno ljetno osvježenje sve do 21. srpnja 2019.

Program se nastavlja večeras u 21 sat s ciklokino projekcijom švedskog filma "Bikes vs Cars" dok se pravi ljetni tulum sprema za srijedu, 19.lipnja, kada se vraća Ljeto u Zagrebu, jedan od omiljenih aduta Pivovare Medvedgrad za ljetne vrućine. Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, u Art parku na Ribnjaku proslavit će se uz akustične koncerte mladih hrvatskih glazbenika u organizaciji Hrvatske glazbene unije, a subota će biti rezervirana za egzotični Velvet festival s Krka koji u Zagreb dovodi dašak mediteranske atmosfere prije svog velikog glazbenog finala 5. i 6. srpnja u Puntu na Krku. Također, u subotu ćete u parku moći susresti gošću iz Beograda, sjajnu umjetnicu Janu Danilović koja će oslikavati zidove parka Ribnjak uz, zagrebačkoj publici već poznatu, Klarxy. Posebno hvalevrijedan humanitarni event održat će se 29. lipnja u organizaciji kolektiva No Balance s ciljem da se pomogne udrugama koje brinu o napuštenim životinjama.

Posjetitelji Art parka u narednim tjednima mogu očekivati još termina za ciklokino projekcije nastale u suradnji sa Sindikatom biciklista, filmske naslove kuće Restart Label, putopisna predavanja agencije Jungle Tribe, program Zelene akcije te koncept Sharing is Caring nastao u suradnji sa Zero Waste Croatia, Frakturinu književnu instalaciju, jutarnje satove joge pod vodstvom ekipe iz studija Yoga Space, dječje radionice nastale u suradnji studija Lapo Lapo i OMart, buvljake, promocije festivala i još puno toga zanimljivog.

Sve informacije o programu pratite putem www.artparkzagreb.com i službene FB stranice.

19.06.2019. 12:01:00
http://metro-portal.hr/projekt-art-park-zapoceo-svoj-umjetnicki-zivot-na-novoj-lokaciji/119105/