Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2012. 19:31:56
SLUČAJ ZAVRŠEN?

Programsko vijeće HRT-a odbilo ispitati Šprajca

Zaključili da je ta tema za njih završena i da nema potrebe o tome više raspravljati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (screenshot)
Članovi Programskog vijeća HRT-a odbili su na samome kraju današnje sjednice zahtjev smijenjenog urednika nedjeljnoga Dnevnika Zorana Šprajca da se obrati tom vijeću zbog slučaja vezanog uz emitiranje priloga o Vukovaru novinara Hrvoja Zovka jer su zaključili da je ta tema za njih završena i da nema potrebe o tome više raspravljati.

Šprajc je, po riječima predsjednice Programskog vijeća Nade Zgrabljić-Rotar, 27. prosinca prošle godine pisano zatražio da se obrati vijeću.

Član vijeća Josip Jović smatra da bi Šprajcov izlazak pred vijeće imao smisla prije nego što se javno obratio tom vijeću u središnjem dnevniku, ali to mu se sada čini deplasiranim.

Vijećnik Ivo Goldstein ocijenio je, pak, da Šprajcovo očitovanje ne bi donijelo nikakve nove elemente u cijelom slučaju te da raspravu treba završiti.

Tijekom rasprave o programskom usmjerenju televizije i radija u 2012. glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević izjavio je kako nije sigurno da će središnji informativni dnevnik biti prebačen u novi termin u 19 sati i trajati 50 minuta.

"Svjesni smo da termin ne igra ulogu, već sadržaj te dobri i sugestivni voditelji, i na tome radimo", rekao je Kovačević.

Smjernice o novom dnevniku treba donijeti posebna radna skupina do travnja, a, po njegovim riječima, "ostaje da se vidi hoće li se s emitiranjem krenuti svibnju ili rujnu".

26.01.2012. 19:31:56
http://metro-portal.hr/programsko-vijece-hrt-a-odbilo-ispitati-sprajca/67640/