Metro-portal.hr

objavljeno 31.08.2012. 17:29:00
EDUKACIJA

Program Vrtim zdravi film se nastavlja

Projekt "Vrtim zdravi film" započet je prošle godine u organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza u suradnji s tvrtkom Nestle Adriatic u sedam osnovnih škola

Vrtim zdravi film
Vrtim zdravi film (Arhiva)

I ove školske godine nastavlja se projekt "Vrtim zdravi film" namijenjen edukaciji učenika osnovnih škola o zdravim prehrambenim navikama i važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću u svakodnevnom životu, a ove godine edukacija osnovnoškolaca bit će zastupljena u svim hrvatskim županijama.

Kako se navodi u priopćenju projektnog tima, program edukacije i same materijale ponovno su osmislili relevantni stručnjaci iz tima Darije Vranešić Bender, a evaluirala ih je Ivana Pavić Šimetin iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Struktura predavanja ostala je ista, te sadrži četiri edukacijska modula - 'Osnovne postavke pravilne prehrane', 'Planiranje prehrane', 'Deklaracija: osobna iskaznica prehrambenog proizvoda' te 'Moje tijelo i hrana'.

Projekt "Vrtim zdravi film" započet je prošle godine u organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza (HŠŠS) u suradnji s tvrtkom Nestle Adriatic u sedam osnovnih škola. Projekt je angažirao učenike osnovnih škola da razmišljaju o zdravim životnim navikama na tri različita načina - edukacijom na školskim satovima i tematskim tribinama o pravilnom načinu prehrane kao važnog čimbenika za pravilno i zdravo odrastanje, motivacijom da sudjeluju na natjecanjima HŠŠS-a, te poticanjem na izradu kreativno-edukativnih filmova na temu zdravih životnih navika. U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje RH (AZOO) ove je godine program podignut na nacionalnu razinu.

Druga sezona njegove provedbe započeta je danas stručnim skupom koji je okupio profesore i voditelje županijskih stručnih vijeća osnovnih škola u organizaciji tvrtke Nestle i Agencije za odgoj i obrazovanje RH (AZOO).

"Danas smo okupili preko 50 profesora i voditelja županijskih stručnih vijeća tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih škola kako bi ih pripremili da što kvalitetnije učenicima prenesu znanja prikupljena u ovom projektu, istaknula je na skupu viša savjetnica za tjelesnu i zdravstvenu kulturu AZOO-a Sandra Višković.


31.08.2012. 17:29:00
http://metro-portal.hr/program-vrtim-zdravi-film-se-nastavlja/73646/