Metro-portal.hr

objavljeno 05.03.2015. 11:55:00
KRUGOVI

Program podrške maligno oboljelima

Mladi volonteri, kojih je u ovom projektu trenutno dvadesetak, sudjeluju u podršci i inkluziji maligno oboljele djece i odraslih osoba, od kojih neki spadaju u skupinu starijih i nemoćnih osoba

Dovoljna je i kuna za pomoć
Dovoljna je i kuna za pomoć (Krugovi)

Krugovi, Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje provodi projekt Program podrške maligno oboljelima koji je započeo u srpnju 2014. godine, nakon što je odobren od Ministarstva zdravlja. Program je usmjeren podizanju kvalitete života maligno oboljelih osoba na području cijele Hrvatske.

Kroz projekt Program podrške maligno oboljelima, nastojimo utjecati na opće psihofizičko stanje maligno oboljelih osoba, prevladavanjem šoka kroz radionice Put zdravlja, individualna savjetovanja i posjete. Također, tu su i brojne radionice art terapije, poticanja kreativnosti, opuštanja i povezivanja korisnika kojima je potrebno obogatiti društveni život. Naši korisnici su osobe koje žive izolirano, a radi bolesti su često socijalno isključene od obitelji i prijatelja te im je potreban razgovor, pažnja i podrška.

Mladi volonteri su aktivni i zainteresirani za rad u ovom području, kako bi na kvalitetan način ispunili svoje slobodno vrijeme, dobili iskustvo tijekom studiranja ili pomaganjem drugima ispunili vrijeme u periodu traženja posla. Mladi volonteri, kojih je u ovom projektu trenutno dvadesetak, sudjeluju u podršci i inkluziji maligno oboljele djece i odraslih osoba, od kojih neki spadaju u skupinu starijih i nemoćnih osoba.

Podrška koja se kroz projekt pruža su besplatna individualna savjetovanja, iskusnih gestalt terapeuta za maligno oboljele i članove njihovih obitelji na području cijele Hrvatske (putem telefonskih poziva i osobnih susreta). Volonterska podrška je u obliku kućnih posjeta i prijevoza maligno oboljelih na terapije, donošenje lijekova i namirnica iz dućana, pomoć u obavljanju kućanskih poslova i druženje sa korisnicima.

Korisnicima je volonterska posjeta i podrška značajan socijalni kontakt i pruža im osjećaj topline te podiže raspoloženje. Volonteri to postižu razgovorom, razumijevanjem i brigom za korisnika te povremenim čitanjem poticajnih priča. Na taj način, preusmjerava se tijek misli o bolesti i podiže raspoloženje korisnika.

Svi volonteri educirani su za rad sa maligno oboljelim osobama te su koordinirani od strane gestalt terapeuta i zaposlenika Centra. Posebno zadovoljstvo im je doprinositi općem društvenom boljitku kroz podizanje kvalitete života za maligno oboljele. Jedna od takvih akcija bila je posjet Klinici za dječje bolesti Zagreb, bila je povodom obilježavanja Međunarodnog dana maligno oboljele djece, 15. veljače 2015. Volonteri su djecu na Odjelu onkologije razveselili balonima, klaunovim odijelom i paketićima iznenađenja. Paketići su sadržavali pisma podrške vršnjaka koja su se mjesecima prikupljala u osnovnim školama, lavandu za opuštanje i jastučić Slonka, koji djeci „pravi društvo" dok su na terapiji u bolnici.

Već tri godine za redom provodimo brojne programe usmjerene na pružanje financijske pomoći i psihološke pomoći maligno oboljelim osobama, koji su bili podloga za razvitak ovoga projekta. Humanitarnim prikupljanjem čepova, igračaka i donacija građana, pomažemo maligno oboljelim osobama u financiranju lijekova, terapija ili povremenom organiziranju prijevoza korisnika do bolnica.

I kuna je dovoljna", humanitarna je aktivnost koju provodimo u suradnji sa brojnim trgovačkim centrima, prikupljanjem donacija građana koje se prosljeđuju za pomoć maligno oboljelim i socijalno ugroženim osobama.

Kao važan element naše vjerodostojnosti možete pogledati našu web stranicu na adresi: www.krugovi.hr.

Ovim putem želimo pozvati sve maligno oboljele osobe, da nam se jave na mail adresu: info@krugovi.hr ili broj Centra Krugovi: 095/3113311. Pozivamo i sve zainteresirane građane da kroz volonterski angažman podupru naše aktivnosti!  

05.03.2015. 11:55:00
http://metro-portal.hr/program-podrske-maligno-oboljelima/90409/