Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2013. 09:17:57
PROGNOZA VREMENA

Prognoza za vikend - nepovoljna

Biometeorološka prognoza od 28. do 30. rujna bit će nepovoljna, što bi moglo uzrokovati tegobe za meteoropate i kronične bolesnike.

Vrijeme baš ne obećava
Vrijeme baš ne obećava (Shutterstock)

Početak jeseni donio nam je lošije i hladnije vrijeme koje ne odgovara meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Takav će, nažalost, biti i ovaj vikend.

U subotu, 28. rujna biometeorološke prilike će se tijekom dana pogoršavati. To bi moglo uzrokovati tegobe za meteoropate i kronične bolesnike, a koncentracija peludi korova bit će niska u većem dijelu Hrvatske, osim na sjevernom Jadranu gdje će biti umjerena. 

Što se tiče vremena, meteorolozi predviđaju u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno, rijetko uz kratkotrajnu slabu kišu ili rosulju, ujutro ponegdje maglu. U Dalmaciji će prevladavati sunčano. Vjetar većinom slab, na Jadranu jugozapadni i jugo, koje će krajem dana jačati. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 15 do 20, na Jadranu između 21 i 26 °C. 

U nedjelju, 29. rujna, i ponedjeljak 30. rujna nepovoljne biometeorološke prilike se nastavljaju. Kod meteoropata je moguća glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda, a kroničnim bolesnicima se preporučuje izbjegavanje većih napora.

Vrijeme će biti pretežno oblačno s mjestimičnom kišom već ujutro na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, a zatim i u Dalmaciji. U drugom dijelu dana glavnina kiše, na Jadranu česti pljuskovi i grmljavina, a na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru očekuje se obilna oborina. Temperatura zraka uglavnom od 10 do 15, u gorju poslijepodne i niža, a na Jadranu većinom od 18 do 23 °C.

28.09.2013. 09:17:57
http://metro-portal.hr/prognoza-za-vikend-nepovoljna/80731/