Metro-portal.hr

objavljeno 08.09.2017. 17:17:00
NAPOKON

Prognoza vremena za vikend - dolazi sve bolje vrijeme

Preko vikenda i početkom novoga tjedna u kopnenom području još toplije, uz južni i jugoistočni vjetar ponegdje vjerojatno i vruće

Vrijeme se lagano popravlja
Vrijeme se lagano popravlja (Arhiva)

Prognoza vremena za vikend donosi dobre vijesti svima kojima je već dosta kiše - i preko vikenda i početkom novoga tjedna u kopnenom području još toplije, uz južni i jugoistočni vjetar ponegdje vjerojatno i vruće, a i jutarnja će temperatura nakon subotnjega pada također biti u porastu

Subota donosi u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho te toplije vrijeme. Na Jadranu promjenljivo oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, a ponajprije u južnoj Dalmaciji moguće je grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla i niska naoblaka. Vjetar na kopnu slab, poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, ujutro na južnom dijelu bura. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 18 i 22. Najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

. I dalje će biti povremene mjestimične kiše, tijekom vikenda uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a u ponedjeljak vjerojatno i u sjevernijim krajevima, gdje će tijekom vikenda čak prevladavati sunčano, nakon česte jutarnje magle. U utorak je velika vjerojatnost nove promjene vremena i zamjetnijeg pada temperature.

I na Jadranu od subote do ponedjeljka sve toplije, te i dalje promjenljivo, u većini mjesta svakodnevno uz barem malo kiše, a mjestimice će biti i obilnijih pljuskova - u subotu uglavnom na južnom dijelu, u nedjelju i ponedjeljak vjerojatnije na sjevernom. Puhat će većinom umjereno do jako jugo, osobito u nedjelju sporadično i olujno. Ostvare li se trenuačne prognoze, u utorak će ponovno biti bure, ali s njom još ne i dugotrajnije stabilizacije vremena.

08.09.2017. 17:17:00
http://metro-portal.hr/prognoza-vremena-za-vikend-dolazi-sve-bolje-vrijeme/107209/