Metro-portal.hr

objavljeno 25.03.2016. 13:58:00
PROGNOZA ZA VIKEND

Prognoza vremena za uskrsni vikend

Prognoza vremena govori da će uglavnom biti lijepo vrijeme, uz malo kiše u subotu, no zato će Uskrs biti dosta topao i sunčan, uz pogoršanje na kraju dana koje će se protegnuti i na Sskrsni ponedjeljak

Najljepše će biti za Uskrs
Najljepše će biti za Uskrs (FreeDigitalPhotos)

Prognoza vremena za uskrsni vikend razveselit će sve koji su odlučili malo promijeniti okolinu i provesti blagdane u prirodi ili kod obitelji koja ne živi u gradovima, kaže prognoza koju je objavio Crometeo.

Petak će u unutrašnjosti biti suh i djelomice sunčan. Najviše oblaka bit će na sjeveru gdje je ponegdje moguća koja kišna kap. Ujutro može biti slabog mraza. Vjetar će biti većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, a najviša dnevna od 9 do 13 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološke prilike će nam biti povoljnije pa ne bi trebalo biti tegoba uzrokovanih vremenom.

Subota nam donosi više oblaka, a mjestimice će biti i kiše ili kraćih pljuskova. Tijekom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja, ali ipak treba računati na nešto kiše. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova. Jutro će biti malo toplije pa se ne očekuje mraz, temperatura će biti od 3 do 8 stupnjeva, a najviša dnevna kretat će se uglavnom između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju će biti sunčanije i toplije. Mjestimice može biti umjerene naoblake, osobito prema kraju dana kad sa zapada dolazi naoblačenje, a u Gorskom kotaru možda već padne i malo kiše. Vjetar slab, ponegdje do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, a najviša dnevna između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva.

Na Uskrsni ponedjeljak ponovno će biti nestabilno. Izmjenjivat će se oblaci s kraćim sunčanim razdobljima, a mjestimice može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Ostat će relativno toplo uz jutarnju temperaturu od 5 do 10, a najviša dnevnu od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva.

25.03.2016. 13:58:00
http://metro-portal.hr/prognoza-vremena-za-uskrsni-vikend/97190/