Metro-portal.hr

objavljeno 22.05.2010. 08:55:38
NAGRADE

Proglašeni najuspješniji poduzetnici u Hrvatskoj za 2010. godinu

U sklopu 14. Nacionalnoga savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu održanog u Šibeniku dodijeljene nagrade najboljima

nagrade gospodarstvo najuspješniji poduzetnici
nagrade gospodarstvo najuspješniji poduzetnici (Nikša Stipaničev/CROPIX)

Najuspješnijom poduzetničkom zonom proglašena je Poduzetnička zona Sveta Nedelja koja se prostire na 75.000 četvornih metara površine i u kojoj je smješteno 45 tvrtki s više od 1100 zaposlenih.

Za najuspješniji poduzetnički inkubator centar proglašen je Poduzetnički inkubator Pakrac, a Razvojna agencija Brodsko-posavske županije proglašena je najuspješnijom poduzetničkom agencijom. U kategoriji najboljega poslovnog projekta visokoškolskih ustanova nagrada je pripala Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a Ekonomska škola iz Šibenika nagrađena je za najbolji poslovni projekt srednjoškolskih ustanova.

Najuspješnijim clusterom proglašen je "Teksko mreža" iz Zagreba, a najuspješnijom zadrugom "Likum"- zadruga likovnih umjetnika iz Zagreba.

Najuspješniji srednji izvoznik je tvrtka "Solaris" iz Novigrada, dok je tvrtka "Adria Winch" iz Splita najuspješniji mali izvoznik, a tvrtka "Brodogradnja, strojarstvo, inženjering" iz Zadra najuspješniji mikro izvoznik.

Najuspješniji poduzetnik inovator je tvrtka "Biovitalis" iz Turčina za koju je rečeno da je razvila 200 proizvoda za njegu kože.

Najuspješniji mladi poduzetnik je pekarska tvrtka "Tušak" iz Gospića, a najuspješnija poduzetnica je tvrtka "Fugaplast" iz Gola.

Najuspješniji srednji poduzetnik je tvrtka "TPK Orometal" iz Orosavlja, a najuspješniji mali poduzetnik je tvrtka "Komet" iz Preloga, dok je tvrtka "Tehnohit - HR" iz Pitomače proglašena najuspješnijim mikro poduzetnikom.

Nagrađenima će, kako je obrazloženo, pripasti po 20.000 kuna za pokriće troškova u aktivnostima vezanim za unapređenje poslovanja.

Posebne zahvalnice dodijeljene su Udruženju obrtnika Šibenik i Cehu frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Ruđer Friganović čestitao je nagrađenima rekavši da je malo i srednje poduzetništvo generator budućega gospodarskog rasta.

Svi nagrađeni su pak posebice isticali potporu koje im je pružilo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. (hina/metro-portal)

22.05.2010. 08:55:38
http://metro-portal.hr/proglaseni-najuspjesniji-poduzetnici-u-hrvatskoj-za-2010-godinu/40628/