Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2012. 21:09:33
SVJETSKI KUP

Profesor starta treći na sljemenskoj utrci

"Na Sljemenu je za mene uvijek najteža stvar kako suspregnuti emocije, a za pobjedu mi je dosad nedostajalo i malo sreće" rekao je Ivica Kostelić uoči sutrašnje utrke

Fotografija vijesti

Najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić startat će kao treći na sutrašnjoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa na Sljemenu, čije će četvrto izdanje otvoriti Austrijanac Marcel Hirscher, javlja Hina.

Kostelić će nositi crveni startni broj kao trenutno najbolji slalomaš u poretku Svjetskog kupa, a na domaćoj utrci će, nakon čak tri druga mjesta, pokušati konačno doći i do prve pobjede.

"Na Sljemenu je za mene uvijek najteža stvar kako suspregnuti emocije, a za pobjedu mi je dosad nedostajalo i malo sreće. Na Sljemenu je trenutno velika južina koja prijeti stazi, ali znam da će ljudi gore učiniti sve da sutra staza bude spremna", kazao je Ivica.

Drugi će sa startne kućice krenuti prošlogodišnji pobjednik Sljemena Šveđanin Andre Myhrer, broj četiri je dobio Nijemac Felix Neureuther, a potom će slijediti Francuz Jean Baptiste Grange, Talijan Cristian Deville i Austrijanac Mario Matt.

Na sutrašnjoj utrci nastupit će još četvorica hrvatskih skijaša, pa će se sljemenskom stazom spustiti i Sebastijan Brigović, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, te Natko Zrnčić Dim čiji je nastup zbog ozljede bio upitan do zadnjeg trenutka. Naime, dok je vozio spust u Bormiju, Natko je pao u cilju i natukao bedreni mišić lijeve noge.

Prema informacijama direktora hrvatske reprezentacije Vedrana Pavleka na Sljemenu je prestala kiša, a preko noći se očekuju temperature ispod nule, što bi olakšalo pripremu utrke. Prema prognozi u četvrtak na Sljemenu neće biti kiše, ali bi velike probleme mogao stvarati jaki vjetar, popodne čak i sa olujnim udarima.

Prva vožnja na rasporedu je u 14.30 sati, a druga u 17.30 sati.

04.01.2012. 21:09:33
http://metro-portal.hr/profesor-starta-treci-na-sljemenskoj-utrci/66980/