Metro-portal.hr

objavljeno 08.06.2009. 11:22:54

Produžetak Lakersima donio pobjedu

Sve zahvaljujući odličnom Gasolu

(Getty Images)

U drugoj utakmici finala doigravanja košarkaške NBA lige Los Angeles Lakersi su na domaćem terenu nakon produžetka svladali Orlando Magic 101-96. LA Lakersi vode sa 2-0 u pobjedama, a igra se na četiri pobjede.

Orlando je imao priliku doći do pobjede i izbjeći produžetak, ali je Courtney Lee u posljednjem napadu promašio polaganje i nakon zadnje četvrtine rezultat je bio poravnat 88-88. U produžetku su Lakersi ipak uspjeli izvući pobjedu i to zahvaljujući centru Pau Gasolu, koji je ubacio sedam poena u dodatnih pet minuta.

Kod Lakersa najefikasniji je bio Kobe Bryant sa 29 koševa, Pau Gasol je upisao 24 poena i 10 skokova, a Lamar Odom dodao je 19 koševa.

U Orlandu najbolji je bio Rashard Lewis sa 34 koša i 11 skokova, Hedo Turkoglu ubacio je 22 poena, a Dwight Howard 17 koševa i 16 skokova.

"Polaganje Courtneyja Leeja lako je moglo završiti u košu, ali nažalost nije. Teško je kad vam pobjeda doslovce izmakne iz ruku, mogli smo biti na 1-1, a sada Lakersi vode 2-0", kazao je igrač Orlanda Rashard Lewis.

"I prije smo bili u teškim situacijama. Sada idemo kući i pred svojim navijačima moramo obaviti posao", kazao je centar Orlanda Dwight Howard.

Najbolji igrač LA Lakersa Kobe Bryant koji je maksimalno fokusiran u ovom finalu, na upit da li će sada napokon "baciti" osmijeh na lice, samo je odgovorio: "A zbog čega bi trebao biti sretan, pa posao još nije dovršen". Sljedeća utakmica na rasporedu je u utorak u Orlandu.

Izvor: Hina

08.06.2009. 11:22:54
http://metro-portal.hr/produzetak-lakersima-donio-pobjedu/18672/