Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2010. 09:12:00
TRI DANA

Produžen 1. Zagreb International Blues Festival

Osim već najavljene završne večeri 22. svibnja, Festival će imati još dodatna dva dana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Prvi Zagreb International Blues festival, osim već najavljene završne večeri 22. svibnja u dvorištu Jedinstva na Trnjanskom nasipu i u klubu Močvara, imat će još dva dana!

Trodnevni festival započinje u četvrtak 20. svibnja u klubu Sax, a čast da otvori prvi ZIBF pripast će fenomenalnom Greg Koch triju iz Amerike kojima će potporu dati hrvatski predstavnici sa ovogodišnjeg International Blues Challengea iz Memphisa Nebo & the Downstrokes.

Greg Koch je gitaristički velikan kojeg često nazivaju „otkačeni gitaristički genij" ili „eklektički virtuoz" („Twisted guitar genius" and „Eclectic virtuoso").

Ovaj 44-godišnjak iz Milwaukeea je puno više od gitarskog genijalca - on je internacionalno priznat, on je vrhunski session gitarist, on je autor najprodavanijih knjiga za učenje gitare, on je zvijezda instrukcijskih DVD-a, on je kolumnist u gitarskim magazinima, on je radio voditelj, on je predavač na Fenderovim workshopovima, on je jednostavno Greg Koch!

Greg Koch i njegov fenomenalni trio dolaze uveličati otvaranje prvog Zagreb International Blues festivala svojom svirkom u klubu Sax u četvrtak 20. svibnja od 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 35 kuna i može se nabaviti samo na ulazu u klub Sax na dan koncerta.

Drugi dan

Drugi dan festivala održat će se u klubu Hard Place u petak 21. svibnja gdje će Greg Koch održati Fender workshop (pod pokroviteljstvom Mega Muzike - zastupnika za Fender u Hrvatskoj)  - radionicu na kojoj će sve prisutne podučiti nekim svojim tehnikama i upoznati sa svojim radom i načinom sviranja.

Zagreb international blues festival želi, osim predstavljanja sjajnih stranih i domaćih glazbenika, u festival uklopiti i edukativni dio gdje će domaći glazbenici i blues zaljubljenici od svjetskih majstora moći naučiti ponešto na workshopu.

Ulaz na drugi dan festivala je ograničen brojem posjetitelja - polaznika tečaja te se treba najaviti unaprijed i rezervirati svoje mjesto na 01/3668227 te uplatiti kotizaciju u iznosu od 30 kn.

Treći dan

Za veliko finale u subotu na čak tri bine osim sjajne Candye Kane doći će još jedno sjajno strano gostovanje...

20.05. klub Sax
21.05. klub Hard Place
22.05. Dvorište Jedinstva / klub Močvara



19.05.2010. 09:12:00
http://metro-portal.hr/produzen-1-zagreb-international-blues-festival/38938/