Metro-portal.hr

objavljeno 01.09.2009. 18:04:34
Muškarci se više odriču

Prodaja muškog rublja indikator kraja recesije

Američki znanstvenici tvrde da se stanje u gospodarstvu može pratiti promatrajući ormare s muškim donjim rubljem

(Wikipedia)

Prodavači donjeg rublja tvrde da bi se u ormarima muškaraca uskoro moglo naći i nekoliko novih pari gaćica što znači da su bolji dani pred američkim društvom, prenosi Washington Post.

Ukratko, teorija izgleda ovako: Prodaja muškog donjeg rublja stabilna je djelatnost jer je donje rublje neophodno svakom muškarcu. U trenucima teške ekonomske krize, muškarci će više pozorosti posvećivati kupnji novog donjeg rublja, a to će se onda odraziti i na samu prodaju.

U vrijeme financijske krize muškarci kupnju rublja odgađaju te nose staro rublje duže nego inače. "To je kao da automobil vozite još 10.000 km prije nego ga prodate", objašnjava Marshal Cohen, analitičar u tvrtki NPD Grupa.

Istraživačka tvrtka Mintel je potvrdila da je s početkom recesije naglo počela opadati i kupnja donjeg rublja. Ovogodišnja realizirana kupnja bila je za 2,3 posto niža od očekivane.

Prema procjenama, u sljedećoj će godini kupnja pasti za 0,5 posto, a to je dokaz da se recesija bliži kraju te da se gospodarstvo polako oporavlja.

Iz trgovina donjim rubljem već sad trgovci javljaju da se prodaja polako oporavlja u posljednja dva mjeseca. Povećanje svote novca koju će muškarci moći izdvojiti kako bi kupili novi par donjeg rublja bit će jasan pokazatelj višeg standarda i oporavka gospodarstva. 

01.09.2009. 18:04:34
http://metro-portal.hr/prodaja-muskog-rublja-indikator-kraja-recesije/21210/