Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2013. 08:08:00
FLOP

Procurila pitanja koja su bila na Državnoj maturi

Čim je objavljena informacija da je ispit državne mature iz hrvatskog jezika odgođen za petak na posebnoj Facebook stranici posvećenoj Državnoj maturi pojavila su se i pitanja

Pitanja su se pojavila brzinom munje
Pitanja su se pojavila brzinom munje (Arhiva)

Osim na Facebooku, pitanja su se i odgovori pojavili i na forumu Središnjeg portala za Državnu maturu. Vršiteljica dužnosti ravnatelja Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić odgodila je zbog narušene tajnosti ispitnih materijala ispit državne mature iz hrvatskoga jezika za 31. svibnja u 14 sati, priopćio je večeras Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Ispit iz hrvatskoga jezika trebao se održati sutra u devet sati, a zbog pogreške triju ispitnih koordinatora u V. gimnaziji Split, Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju i Gimnaziji A.G. Matoš u Đakovu, gdje su, umjesto eseja, učenicima podijelili testove, narušena je tajnost ispitnih materijala za sutršanji ispit iz hrvatskoga jezika i dovedena u pitanje regularnost tog dijela ispita državne mature, navodi se u priopćenju.

V.d. ravnateljica je, kako navodi Centar, sukladno ovlastima propisanim Pravilnikom o polaganju državne mature odlučila da će se ispit, koji se trebao održati sutra u devet sati, provesti 31. svibnja s početkom u 14 sati.

Svim školama u državi do tada će se dostaviti nova inačica testa kako bi svi učenici i pristupnici u državi bili u ravnopravnom položaju. Centar navodi i kako će se ispit iz grčkoga jezika koji se trebao održati 31. svibnja u 14 sati provest će se 11. lipnja u 14 sati.

Ispitni koordinatori u navedenim školama danas će biti razriješeni dužnosti.

28.05.2013. 08:08:00
http://metro-portal.hr/procurila-pitanja-koja-su-bila-na-drzavnoj-maturi/78380/