Metro-portal.hr

objavljeno 31.01.2013. 05:39:00
OPTIMIZAM

Problemi sa Slovenijom pred rješenjem?

Vesna Pusić i Karl Erjavec konačno se više ne gledaju preko nišana, što će Hrvatska popušiti, pitanje je sad

Vesna Pusić vjeruje da je rješenje nadohvat ruke
Vesna Pusić vjeruje da je rješenje nadohvat ruke (Arhiva)

Vesna PusićKarl Erjavec, na današnjem su sastanku u Bruxellesu dogovorili novi sastanak za tjedan dana, kada će im se pridružiti i neki ministri kao i ekspertna skupina ne bi li dogovorili rješenje problema ratifikacije pristupnog ugovora i Ljubljanske banke. 

'Pronalaženje alternativnog rješenja omogućit će Hrvatskoj da povuče tužbe pred hrvatskim sudovima, sve se odnosi na onu prenesenu štednju, naravno. Obzirom da smo i rekli da ćemo ukoliko pronađemo alternativno rješenje odustati sami, sudski procesi će postati bespredmetni, a Sloveniji bi omogućilo da započne i završi proces ratifikacije. Temeljem razgovora danas očekujem da će proces teći dobro, da će ratifikacija završiti na vrijeme i da Slovenija neće biti posljednja zemlja koja će ratificirati hrvatski pristupni ugovor', rekla je nakon sastanka Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

'Osobno ocjenjujem da smo vrlo blizu rješenja, da ćemo uz dobru volju i uz pozitivnu energiju lako naći to rješenje da Slovenija brzo i bez problema počne proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora', rekao je Karl Erjavec, slvoenski ministar vanjskih poslova.

31.01.2013. 05:39:00
http://metro-portal.hr/problemi-sa-slovenijom-pred-rjesenjem/76245/